Hürriyet: Savnet fotballspiller funnet i live etter jordskjelvet

Christian Atsu har spilt for Newcastle i Premier League. Han skal være reddet ut av ruiner etter mandagens jordskjelv i Tyrkia. Foto: AP / Matt Dunham / NTB.
Christian Atsu har spilt for Newcastle i Premier League. Han skal være reddet ut av ruiner etter mandagens jordskjelv i Tyrkia. Foto: AP / Matt Dunham / NTB. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere Premier League-spiller Christian Atsu skal være reddet ut av ruinene i en sammenrast bygning etter jordskjelvet som rammet Tyrkia og Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisen Hürriyet og journalisten Yağız Sabuncuoğlu melder at Atsu skal ha blitt reddet ut av ruinene i en by i Hatay-provinsen etter at det voldsomme jordskjelvet rammet natt til mandag.

Visepresident Mustafa Özat i Atsus klubb Hatayspor bekrefter at han ble tatt ut av den sammenraste bygningen med skader, men at sportsdirektør Taner Savut fortsatt er savnet.

Det ghanesiske fotballforbundet opplyser også tirsdag at det har fått informasjon om at Atsu er reddet.

«Vi er lettet over å høre at Christian Atsu er funnet og er i bedring på sykehus. Våre tanker går fortsatt til alle som er berørt av jordskjelvene i Tyrkia og Syria», skriver Atsus tidligere klubb Everton i sine kanaler.

Fotballprofilen, som blant annet også har spilt for Newcastle, ble matchvinner da det tyrkiske topplaget Hatayspor søndag kveld slo Kasimpasa 1-0. Bare timer senere ble han meldt savnet etter jordskjelvet med en styrke på 7,8.

Flere andre spillere og ledere tilhørende Hatayspor skal også ha blitt reddet.

Christian Atsu har også tilhørt Chelsea. Ghaneseren kom til Hatayspor i Tyrkia i september.