Guttormsen satte norsk rekord i stavsprang – over 5,90 meter for første gang

Sondre Guttormsen tok 6.-plass i stavsprang under EM i friidrett i München sist sommer. Foto: Lise Åserud / NTB.
Sondre Guttormsen tok 6.-plass i stavsprang under EM i friidrett i München sist sommer. Foto: Lise Åserud / NTB.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sondre Guttormsen (23) svingte seg over 5,90 meter i stav i et innendørsstevne i Albuquerque i New Mexico natt til søndag norsk tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skjedde bare én uke etter at Princeton-studenten satte norsk innendørsrekord med 5,84 i et collegestevne i Boston.

I stevnet New Mexico Collegiate Invitational klarte Guttormsen 5,90 meter i sitt første hopp på høyden. Tidligere på kvelden hadde han klart 5,83 meter i andre forsøk. Han forsøkte seg også på 6-metersgrensen, men da ble det tre riv i denne omgang.

Guttormsens 5,90 meter er det femte høyeste i NCAAs historie. NCAA er forbundet som organiserer college- og universitetssport i USA.

I tillegg til personlig og norsk rekord, var det også rekord for en Princeton-elev og rekord i Ivy League. Sistnevnte er en sammenslutning av åtte universiteter på østkysten av USA.

Sondre Guttormsen er fra Ski og har tilhørt verdenseliten i stavsprang i en årrekke. Han har vært i finaleheatene i både EM og VM.

Sist sesong ble han nummer to bak svensken Armand Duplantis i Diamond League-finalen i Zürich. Da hoppet han 5,86 meter og tangerte den norske utendørsrekorden. Den deler han med Pål Haugen Lillefosse fra Bergen.