Bekreftet: Ford tilbake i Formel 1 fra 2026

Fra 2026-sesongen vil teamsjef Christian Horner og resten av Red Bull-teamet samarbeide med Ford.
Fra 2026-sesongen vil teamsjef Christian Horner og resten av Red Bull-teamet samarbeide med Ford.  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ford gjør comeback i Formel 1 i 2026, bekreftet den amerikanske bilgiganten fredag. Det ventes at det blir som motorleverandør for Red Bull.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ford bekreftet at man vil ta del i Formel 1 igjen etter 22 års pause, men opplyste ikke detaljer. Det gjorde heller ikke Formel 1 på sitt nettsted.

Imidlertid tyder alt på at det blir i samarbeid med Red Bull, som trenger en ny motorleverandør etter at Honda trekker seg ut. BBC omtalte det etter at det italienske nyhetsbyrået Ansa ved en feil publiserte informasjon som var sendt fra Ford torsdag.

Artikkelen fra Ansa ble raskt trukket tilbake.

Lang historie

Ifølge BBC vil Fords primære bidrag til utviklingen av den nye Red Bull-motoren først og fremst være penger. Ford har imidlertid en lang historie i Formel 1 med både flere verdensmesterskap under beltet og den historiske DFV V8-motoren.

Den nye motoren skal være klar til 2026-sesongen, altså året etter at Red Bulls samarbeid med Honda avsluttes.

Ford finansierte utformingen av Cosworths DFV V8, som fra 1967 til begynnelsen av 1980-tallet dominerte Formel 1-mesterskapene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seiersrekord

Totalt 155 Grand Prix-løp har blitt vunnet med motoren under panseret – mer enn noen annen motor i Formel 1-historien.

Bilgiganten har ikke vært en del av verdensmesterskapet siden den solgte Jaguars Formel 1-team til Red Bull i 2004. Ifølge Reuters har Fords Formel 1-biler bidratt til 13 verdensmesterskap, mens produsenten selv står oppført med 10 konstruktørtitler.

Red Bull vant konstruktørmesterskapet i 2022, mens stjernesjåføren, Max Verstappen, tok VM-tittelen.