Medier: Russisk langrennsprofil trente i verdenscupløypene med norske stjerner

Julija Stupak trente i konkurranseløypene i Toblach. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Julija Stupak trente i konkurranseløypene i Toblach. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den russiske langrennsstjernen Julija Stupak er på plass i italienske Toblach og har trent i verdenscupløypene side om side med de norske VM-utøverne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagsløper Tiril Udnes Weng bekrefter overfor VG at den russiske langrennsløperen var til stede under den offisielle treningen i Italia.

– Ja, jeg så henne i sted i løypa, sier Weng og svarer også ja på om Stupak trente i konkurranseløypa med akkrediteringsvest.

Landslagsløperen forteller til avisen at hun ble overrasket da hun så russeren.

– Samtidig så har jeg hørt at hun var i Livigno (verdenscuphelg for snaut to uker siden) også, sier Weng.

Stupak var blant utøverne som den russiske forsvarsministeren forfremmet til militær grad våren 2022.

– Jeg hørte at Julija Stupak var der. Jeg var ikke klar over at hun var i konkurranseløypene med en «bib» (overtrekksvest som gir henne tilgang til løypene), men det skal ha skjedd, og vi vet hvor hun fikk vesten fra, sier Michal Lamplot, renndirektør i FIS, til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han vil ikke fortelle kanalen hvem som har gitt den russiske jenta vesten, men sa at de har tatt en prat med dem det gjelder.

– Vi snakket med laget og fortalte dem at drakten bare er ment for utøvere som skal delta i rennet, og at det ikke skal skje igjen, sier Lamplot.

Han avviser samtidig at episoden vil få konsekvenser for de involverte.

Denne helgen arrangeres det verdenscuprenn i langrenn i Toblach. Helgen starter med sprint på fredag, før de skal gå 10 kilometer fristil lørdag. Søndag er det stafett.

Vinn 2-døgns cruise til Kiel for opptil 4 personer

Når du trykker "Meld deg på " er du med i trekningen av en todøgns reise med Color Line Magic eller Fantasy. Du vil også få tilsendt oppdateringer tilknyttet konkurransen og nyhetsbrev fra ABC Nyheter. Du kan når som helst melde deg av. Vinneren trekkes 16.