Norsk sølv i kombinert lagkonkurranse i junior-VM – Tyskland vant

Andreas Ottesen var ankermann på det norske laget som tok sølv i kombinert lagkonkurranse i junior-VM. Foto: Geir Olsen / NTB
Andreas Ottesen var ankermann på det norske laget som tok sølv i kombinert lagkonkurranse i junior-VM. Foto: Geir Olsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge måtte nøye seg med sølv i kombinert lagkonkurranse i junior-VM i Canada onsdag. Tristan Sommerfeldt avgjorde for Tyskland med en langspurt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det norske laget besto av Jens Dahlseide Kvamme fra Haslum, Eidar Johan Strøm fra Alta, Tore Seljeset fra Hornindal og Andreas Ottesen fra Gausdal.

Den norske kvartetten var best i bakken og gikk først ut i langrennsstafetten, 16 sekunder foran Østerrike og Tyskland. Ottesen greide ikke å svare på Sommerfeldts voldsomme taktskifte på vei inn på stadion, og han måtte nøye seg med å holde østerrikske Severin Reiter bak seg i kampen om sølvet.

Ottesen hoppet 99 meter og var best i første gruppe i bakken. Seljeset hoppet 97,5 og var nest best i sin gruppe, Kvamme var med 94 meter tredje best i sin gruppe, mens Strøm med 102 meter var fjerde best i siste gruppe.

Kvamme gikk første etappe i stafetten og ble innhentet av østerrikske Killian Gütl og tyske Richard Stenzel litt over halvveis. De gikk så sammen fram til veksling. Andre lag tok innpå innledningsvis, men det ble snart klart at de tre i front ville gjøre opp om medaljene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Strøm gikk sammen med Paul Walcher og Pepe Schula på sin etappe og vekslet som nummer to, i rygg på det tyske lederlaget.

Seljeset rykket i en bakke på slutten av siste runde på den tredje etappen og skaffet seg en luke. Han vekslet sju sekunder foran østerrikske Samuel Lev, som hadde tyske Benedikt Gräbert på bakskiene.

Den norske ankermannen Ottesen valgte å vente på Reiter og Sommerfeldt tidlig på sisteetappen, og siden voktet de tre på hverandre inntil tyskeren slo til nær toppen av siste bakke.