To vakre Aursnes-assist da Benfica vant borte – la opp til alle tre mål

Fredrik Aursnes strålte for Benfica i tirsdagens seriekamp og la opp til alle de tre målene. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Foto: NTB

Fredrik Aursnes leverte to vakre assist til João Mario da Benfica vant 3-0 borte over Arouca og økte ledelsen i portugisisk toppserie.

Mens Chelsea jobbet for å gjøre hans midtbanemakker Enzo Fernández til den dyreste spilleren i Premier League, viste Aursnes og lagkameratene at Benfica duger også uten den argentinske verdensmesteren.

I det 25. minutt fikk Aursnes ballen fra venstreback Álex Grimaldo etter et innkast høyt på banen. Han spilte vegg med David Neres og suste inn i feltet. Nesten ved dødlinja slo han hardt inn foran mål, og ved lengste stolpe kunne João Mario bare sette foten på ballen.

Enda vakrere var det i det 55. minutt. Etter et angrep i mange trekk ble Gonçalo Guedes spilt fram til høyre i feltet. Han hælsparket ballen inn i midten, der Aursnes med en blanding av hælflikk og overhopp sørget for at João Mario fikk ballen helt alene og kunne skyte 2-0-målet i hjørnet.

Petar Musa fastsatte resultatet i det 80. minutt med assist fra Neres. Aursnes var involvert også i det målet, met et flott framspill til Neres.

Benfica har ti poengs luke til Braga, men har spilt to kamper mer enn forfølgerne.