Jonas Vika spurtet til seier på 20 km fellesstart i U23-VM – dobbelt norsk

Jonas Vika fra Brumunddal vant fellesstarten under U23-VM i Canada. Her under et verdenscuprenn på Beitostølen i desember. Foto: Terje Pedersen / NTB

Jonas Vika vant gullet på mennenes 20-kilometer fellesstart under U23-VM i langrenn i Whislter i Canada. Det ble dobbelt norsk.

Vika klarte å stikke fra med under 1000 meter igjen til mål. Edvard Sandvik tok sølvet, mens bronsen gikk til franske Julien Arnaud.

Franskmannen holdt unna for Andreas Fjorden Ree i kampen om bronsen.

Det var godt samarbeid mellom Andreas Fjorden Ree, Edvard Sandvik og Jonas Vika ut på andrerunden.

Den fjerde nordmannen i løpet, Amund Korsæth, brakk den ene staven på førsterunden og hadde tapt rundt 19 sekunder bak inn til runding. Han tapte ytterligere utover i rennet og endte på 13.-plass, slått med 42,4 sekunder.

Mange løpere, elleve i tallet, var samlet ut på sisterunden, og ingen ville sette farten i front.

Jonas Vika kommer fra Brumunddal og representerer Mjøs-Ski. Han tok fjerdeplass på sprinten søndag, men denne gang var han ustoppelig i den siste delen av rennet.