Kristin Austgulen Fosnæs tok gull på 20 km fellesstart i U23-VM

Kristin Austgulen Fosnæs gikk inn til gull på 20 km klassisk fellesstart i U23-VM i Canada tirsdag.
Kristin Austgulen Fosnæs gikk inn til gull på 20 km klassisk fellesstart i U23-VM i Canada tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristin Austgulen Fosnæs gikk til topps på kvinnenes 20 kilometer klassisk fellesstart i U23-VM. Margrethe Bergane tok bronsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergane holdt et stort tempo fra start og holdt seg stort sett i front gjennom nesten samtlige to mil. Fosnæs, som tok sølv på sprinten søndag, var imidlertid ustoppelig i spurten. Sølvet gikk Lisa Lohmann fra Tyskland.

Det var tøffe løyper med lange motbakker som passer gode diagonalløpere. Det var den samme 5-kilometersløyfa som ble brukt under OL i 2010.

De norske løperne hang alle bra med i teten på den første av fire runder. Bergane fikk etter hvert hjelp fra Emma Kirkeberg Mørk, men både Fossum-løperen Fosnæs og Sigrid Leseth Føyen hang bra med opp til toppen. Føyen mistet derimot tetfeltet på vei ned til stadion på den andre runden.

På tredje runde måtte også Mørk slippe. Av de utenlandske konkurrentene var det bare tyske Lohmann som klarte å følge tempoet til de to norske løperne på tredjerunden opp til toppen.

Ut på den siste runden var det sju løpere som hadde samlet seg. De tre i tet klarte derimot tidlig å stikke fra, og den siste runden handlet om hvem av Bergane, Fosnæs og Lohmann som skulle stikke av med gullet, sølvet og bronsen.

Mørk endte på sjuendeplass, mens Føyen ble nummer ti.