Bekreftet: Sean Dyche ansatt som ny Everton-manager

Everton-spillerne får Sean Dyche som ny mangaer. Foto: Jon Super / AP / NTB
Everton-spillerne får Sean Dyche som ny mangaer. Foto: Jon Super / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sean Dyche blir Frank Lampards etterfølger som manager i Everton. Hans oppgave blir å styre unna nedrykk fra Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lampard fikk nylig sparken som følge av svake resultater over lang tid. Mandag ble Dyche klar som hans erstatter på en 2,5-årskontrakt.

– Det er en ære å bli manager i Everton. Jeg og mitt støtteapparat ivrer etter å få denne store kubben på rett kjøl igjen, sier engelskmannen i en uttalelse.

– Jeg vet at Everton-fansen er engasjerte og at denne klubben betyr mye for dem. Vi er klare til å jobbe og gi dem det de vil ha. Det starter med å spille for drakta, gi alt og gå tilbake til de grunnleggende prinsippene Everton har stått for i lang tid, legger Dyche til.

51-åringen kommer fra en periode som klubbløs. I fjor vår fikk han sparken etter mange år i Burnley, og før det var han i Watford.

Gamle kjente

Dyche kjenner flere av spillerne i Everton godt fra tiden i Burnley. Der hadde han blant andre forsvarsklippen James Tarkowski som en av sine elever.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Sky Sports og Daily Mail var Dyche og tidligere Leeds-sjef Marcelo Bielsa toppkandidatene til Everton-jobben. Bielsa skal ha vært klubbeier Farhad Moshiris førstevalg, men flere ting gjorde det vrient å komme til enighet med trenerveteranen.

Bielsa skal blant annet ha ønsket å overta Everton først til sommeren. Argentineren skal ha argumentert for at han trenger et overgangsvindu for å forme spillerstallen slik han ønsker den. I tillegg skal kostnaden ved å ansette Bielsa og hans faste støtteapparat ha vært stor.

Tøff debut

Everton ligger nest sist på tabellen i Premier League og er i fare for å rykke ned. Liverpool-klubben har vært på øverste nivå sammenhengende siden 1954.

– Det er kvalitet i stallen, men vi må få spillerne til å skinne, sier Dyche.

Hans første kamp blir av det svært tøffe slaget. Lørdag kommer serieleder Arsenal til Goodison Park.