Jesper Saltvik Pedersen ble VM-konge i Spania – tok sitt fjerde gull i slalåmrennet

Jesper Saltvik Pedersen vant gull i slalåm under Para-VM alpint i Espot, Spania. Foto: Norges Skiforbund/Lemos Media / NTB

Jesper Saltvik Pedersen fortsatte gullsankingen i VMs siste renn. Rogalendingen vant slalåmrennet med over to sekunder.

23-åringen hadde 1,47 sekunder å gå på ned til italienske René De Silvestro fra første omgang. Den ledelsen økte han med nesten ett sekund i finaleomgangen.

Saltvik Pedersen vant til slutt med 2,36 sekunder ned til De Silvestro. Japanske Taiki Morii endte på bronseplass, 6,72 sekunder bak nordmannen.

Gullet er Saltvik Pedersens fjerde under årets verdensmesterskap i Spania.

Tirsdag tok han gull i superkombinasjonen, onsdag ble det full pott i utfor og torsdag var han utilnærmelig i storslalåm.

Saltvik Pedersen åpnet mesterskapet med bronse i super-G. Før mesterskapet kom i gang hadde han vunnet samtlige ti av sesongens verdenscuprenn.

Magnus Valø Balchen endte på 7.-plass i VM-slalåmen. Han endte 20,57 sekunder bak landsmannen.