Norsk dobbeltseier i Marcialonga – Smedås avgjorde på slutten

Magni Smedås, her fra NM i fjor, tok sin første Ski Classics-seier i Marcialonga. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Magni Smedås, her fra NM i fjor, tok sin første Ski Classics-seier i Marcialonga. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magni Smedås (27) stakk fra Anikken Gjerde Alnes mot slutten og vant skiklassikeren Marcialonga i Italia. I herreklassen ble det nok en seier til Emil Persson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seieren er Smedås' første i langløpscupen Ski Classics. Løperen fra Dalsbygda er bare den tredje norske kvinnen som vinner Marcialonga, etter Hilde Gjermundshaug Pedersen (2007 og 2009) og Kari Vikhagen Gjeitnes (2020).

Smedås og Alnes hadde sammen med svensken Jenny Larsson opparbeidet seg en luke til resten av feltet om lag halvveis i det 70 kilometer lange løpet. Senere ble Larsson parkert, mens Smedås stakk Alnes de siste kilometerne og vant med drøye minuttet.

– Dette var kjempegøy. Jeg følte meg veldig pigg i dag og hadde gode ski. Plutselig var det bare meg og Anikken, og da var det bare å ligge foran der og spare seg til bakken. Da visste jeg at jeg hadde god sjanse, sa Smedås til NRK.

I herreklassen ble det nok en Ski Classics-seier til svensken Emil Persson. Han har vunnet samtlige seks løp denne sesongen og vant Marcialonga foran den norske duoen Tord Asle Gjerdalen og Andreas Nygaard.

Toer Gjerdalen er mektig imponert av svensken.

– Han er rett og slett bedre enn oss. Jeg er ikke langt unna ham i dag, men han er en taktisk god løper som vet hva han skal gjøre, og det har jeg stor respekt for, sa skiveteranen til NRK.