Granerud vant i skiflygningsbakken i Kulm: – Helt fantastisk

Halvor Egner Granerud vant i Kulm. Foto: Florian Schroetter / AP Photo / NTB.
Halvor Egner Granerud vant i Kulm. Foto: Florian Schroetter / AP Photo / NTB. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Halvor Egner Granerud utklasset konkurrentene og vant i skiflygningsbakken i østerrikske Kulm. Nå leder han verdenscupen sammenlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Granerud ledet med 5 poeng ned til slovenske Domen Prevc og 8,4 til østerrikske Stefan Kraft før finaleomgangen.

Østerrikeren leverte et kjempehopp på 234 meter, mens Prevc landet på 224 meter. Det hadde imidlertid lite å si da Granerud klinket til på hoppkanten og fløy helt ned til 231 meter.

– Det var helt fantastisk. Jeg er sykt fornøyd med hoppingen min i dag. Jeg synes jeg leverer helt sykt gode hopp. Jeg er kjempefornøyd, rett og slett, sa Granerud til NRK.

26-åringen vant med 8,8 poeng ned til Kraft på 2.-plass. Prevc ble nummer tre.

Tok over ledelsen

Granerud gikk også opp i ledelse i verdenscupen sammenlagt. Polske Dawid Kubacki ledet før lørdagens skiflygningsrenn, men måtte se seg passert etter en skuffende 10.-plass.

– Det var ikke noe godt renn for meg. Jeg gjorde noen små feil på hoppkanten, og så var det ikke så lett å fly mot slutten, sa polakken til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter lørdagens oppvisning i Kulm leder Granerud verdenscupen med 1216 poeng, mens Kubacki følger 26 poeng bak.

– Jeg får prøve å holde på den ledelsen. Det er mye skiflygning i vinter, og når har jeg sikret å hoppe sent i alle dem, så det er positivt, sa Granerud.

– I rute

– Jeg håper han beholder ledelsen til den siste konkurransen. Han er i rute og virker veldig rolig og bestemt, så får vi se om det er godt nok, sa landslagssjef Alexander Stöckl til rettighetshaveren.

Marius Lindvik ble nest beste norske på 11.-plass etter et meget godt hopp i andre omgang, mens Daniel André Tande fulgte på plassen bak.

Johann André Forfang gjorde et svakt førstehopp på 173 meter, men slo tilbake i finaleomgangen med et svev på 214 meter. Dermed klatret han opp til 18.-plass.

Robert Johansson ble nummer 37 i første omgang og måtte se finaleomgangen fra tribunen.