Åpen for alle - alltid

Skistad vant sprinten i Les Rousses – tok sin første verdenscupseier i karrieren

Kristine Stavås Skistad vant sprinten i Les Rousses. Foto: Laurent Gillieron / Keystone via AP / NTB
Kristine Stavås Skistad vant sprinten i Les Rousses. Foto: Laurent Gillieron / Keystone via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristine Stavås Skistad vant sprinten i Les Rousses. Dermed tok hun sin første verdenscupseier i karrieren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skistad var best i prologen og fortsatte å levere sterke prestasjoner i heatene fram til finalen. I finalen var Konnerud-løperen den eneste norske og skulle dermed forsvare Norges ære mot fire svensker og en amerikaner.

Skistad ledet ut fra start og styrte løpet hele veien til mål. Emma Ribom ble nummer to foran Maja Dahlqvist på tredjeplassen.

Seieren er et klart signal om en Skistad i storform før VM.

– Planen var egentlig å være i god form til VM, så dette kom litt før planen. Jeg får bare satse på å være enda sterkere da, sa 23-åringen til Viaplay etter rennet.

Anna Svendsen og Lotta Udnes Weng nådde ikke helt opp og røk ut i semifinalen. De resterende norske røk ut i kvartfinalene.

Maria Hartz Melling fikk en katastrofal start på sitt heat da hun ikke greide å komme seg ut fra start sammen med de andre løperne. Den norske løperen satt staven mellom beina og ble stående igjen på startstreken i fem-seks sekunder. Dermed ble det tungt for 20-åringen å ta seg videre i konkurransen.

Mathilde Myhrvold var også uheldig i sin kvartfinale. Myhrvold var med i kampen om avansement, men skled bakover og falt på vei inn på oppløpet.

Ane Appelkvist Stenseth tok seg heller ikke videre fra kvartfinalene i konkurransen.