Useedet polakk sendte fransk stjerne ut av Australian Open

Magda Linette overrasket og slo franske Caroline Garcia i Australian Open mandag. Foto: Dita Alangkara / AP / NTB
Magda Linette overrasket og slo franske Caroline Garcia i Australian Open mandag. Foto: Dita Alangkara / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magda Linette sjokkerte fjerdeseedede Caroline Garcia og avanserte til kvartfinale i Grand Slam-turneringen Australian Open mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Linette vant med sifrene 7-6 (7-3), 6-4. Polakken er rangert som nummer 45 og er i skyggen av landskvinne og verdensener Iga Swiatek. Sistnevnte er ute av årets første Grand Slam-turnering, men 30 år gamle Linette viste mandag at det fortsatt er håp for tennisfrelste polakker.

– Jeg kan ikke tro det. Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg er tom for ord, sa Linette til arrangøren like etter triumfen.

Hun har satt personlig rekord i Melbourne ved å nå kvartfinale. Hun hadde tredje runde som beste resultat før årets utgave.

Flere topprankede spillere har måttet forlate Melbourne allerede før fjerde runde. Det gjorde at Garcia var en av de største favorittene til seieren og sin første Grand Slam-tittel i single. Med tapet forblir fjerde runde den franske stjernens beste plassering i Australian Open-single.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Linette møter tsjekkiske Karolína Plísková i kvartfinalen. Sistnevnte knuste kinesiske Zhang Shuai 6-0, 6-4 natt til mandag norsk tid.

Belarusiske Aryna Sabalenka er videre i turneringen og nå en av de største favorittene til å gå hele veien. Den femteseedede stjernen slo sveitsiske Belinda Bencic 7-5, 6-2 og møter Donna Vekic (Kroatia) i kvartfinalen.

I tillegg til Sabalenka er amerikanske Jessica Pegula en tittelkandidat. Hun er tredjeseedet i turneringen.