Haaland med hattrick for City mot Wolverhampton

Erling Braut Haaland har igjen scoret hattrick for Manchester City. Foto: Dave Thompson / AP / NTB Foto: NTB

Erling Braut Haaland noterte seg for sitt fjerde hattrick i Premier League da han scoret tre mål mot Wolverhampton søndag.

Erling Braut Haaland noterte seg for sitt fjerde hattrick i Premier League da han scoret alle målene i Manchester Citys 3-0-seier over Wolverhampton søndag.

Haaland har scoret 25 mål denne Premier League-sesongen og har nå scoret i de to siste ligakampene. Sist runde bidro han til at City vendte kampen og vant over Tottenham.

Lineker: – Det begynner å bli litt for dumt nå

Han står med totalt 31 mål på 26 kamper for de lyseblå denne sesongen. Søndagens kamp var også den sjuende i ligaen denne sesongen der Haaland scoret to eller flere mål. Det var den niende totalt.

«Milde himmel, Erling Haaland med nok et hattrick. Det begynner å bli litt for dumt nå», skrev den tidligere engelske superspissen Gary Lineker på Twitter.

Bare Alan Shearer har scoret flere hattrick enn Haaland i løpet av en Premier League-sesong, ifølge statistikktjenesten Opta. Engelskmannen scoret fem stykker for Blackburn i 1995/96-sesongen.

Med seieren la City press på serieleder Arsenal før deres kamp mot Manchester United senere søndag.

– Det er hans kvalitet. Jegt er så glad på hans vegne. Vi må alle bidra, men når han scorer tre mål, er det vanskelig, sa City-stopper John Stones til Sky Sports.

Fire hattrick

Haaland har scoret fire hattrick på 19 kamper i ligaen denne sesongen. De har i tillegg til Wolverhampton kommet mot Crystal Palace, Nottingham Forest og Manchester United.

Ifølge Opta var det nederlenderen Ruud van Nistelrooy som hadde rekorden for raskest til fire hattrick i PL. Det greide han på 65 kamper i sin tid i United.

En av spillerne som fikk kjenne Haaland på kroppen, var midtstopper Nathan Collins.

– Du kan stoppe ham tre-fire ganger, men han får alltid den ekstra sjansen, sa Collins til Viaplay.

Fire hattrick er også ett mer enn landsmann og hans tidligere Molde-trener Ole Gunnar Solskjær greide i løpet av sin United-karriere i PL.

Det første målet mot Wolverhampton kom like før pause. Jærbuen steg til værs og stanget ballen i mål på et innlegg fra Kevin De Bruyne fem minutter før pause.

Enkel oppgave

Fem minutter etter pause fikk City straffe da Ruben Neves taklet Ilkay Gündogan. Haaland var sikker.

Bare minutter etterpå rotet Wolves-keeper Jose Sa det til da han spilte ballen rett i beina på Riyad Mahrez. Han fant Haaland som hadde få problemer med å sette ballen i nærmest åpent mål.

Haaland ruslet av banen da kampen rundet en time på stillingen 3-0. City fortsatte å styre kampen og kunne ha scoret mer.