Dansk reisemareritt kan avgjøre håndball-VM: – Kjempefordel for Sverige

Mikkel Hansen jubler for VM-mål, men ikke for all reisingen Danmark risikerer under mesterskapet. Foto: Johan Nilsson/TT via AP)
Mikkel Hansen jubler for VM-mål, men ikke for all reisingen Danmark risikerer under mesterskapet. Foto: Johan Nilsson/TT via AP) Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sverige har fått et spesialsydd VM-opplegg som gir laget fordeler i jakten på håndballgull. For Danmark kan et hektisk reiseprogram ødelegge tittelforsvaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svenskene er allerede sikret førsteplass i sin pulje før hovedrunden avsluttes. Det betyr at hovedvertsnasjon Sverige kan hvile de spillerne de måtte ønske før cupspillet.

Sveriges kvartfinalemotstander blir høyst trolig Egypt eller turneringsfavoritten Danmark. Disse møtes i en gruppefinale mandag kveld og får en hard vei mot kvartfinalen.

Danskene må forflytte seg fra Malmö til Stockholm for kvartfinale onsdag. Ved seier mot et annet lag enn Sverige, skal laget så reise fra Sverige til Polen for å spille semifinale fredag. Så blir det ny reise for Danmark etter semien tilbake til Sverige for medaljekamp søndag.

Sverige-troppen vil ligge i ro i Stockholm hele andre halvdel av VM.

– Dette er en kjempefordel for Sverige. Reisingen koster svært mye energi, spesielt mot slutten av et mesterskap, sier den svenske tidligere landslagsspilleren Ola Lindgren til avisen Aftonbladet.

– Dette er en fordel for Sverige, akkurat slik det skal være for en vertsnasjon, sier Danmarks veteranspiller Henrik Møllgaard.

Danmark vant VM i 2019 og 2021 og kan bli første nasjon med tre titler på rad.