Qatars utenriksminister avviser involvering i «Qatargate»

Qatar avviser å ha vært involvert i korrupsjonsskandalen i EU-parlamentet kalt «Qatargate».
Qatar avviser å ha vært involvert i korrupsjonsskandalen i EU-parlamentet kalt «Qatargate». Foto: Jean-francois Badias / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjeik Mohammed bin Abdulrahman Al-Thaini avviser at Qatar er involvert i korrupsjonsskandalen i EU-parlamentet, omtalt som «Qatargate».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjeik Mohammed hevder påstandene om at Qatar har bestukket høytstående politikere i EU-parlamentet er helt grunnløse.

– Vi er 100 prosent sikre på at anklagene er grunnløse. Så langt har ikke belgiske myndigheter avdekket noe i sin etterforskning av saken, som fremdeles pågår. Vi må vente til etterforskningen er over, sa sjeik Mohammed til nyhetskanalen CNBC denne uka.

Korrupsjonsskandalen i EU-parlamentet er den største som har rokket ved EU-politikken på flere tiår og har blitt omtalt som «Qatargate», noe som har blitt mottatt med lite entusiasme i Qatar.

– Dette er et problem som foregår i Europa i en europeisk institusjon. De bør se på seg selv og gjøre de tiltakene som er nødvendig, og ikke dra Qatar inn i saken, sa sjeik Mohammed.

De pågrepne i saken, deriblant visepresident i EU-parlamentet Eva Kaili, anklages for å ha påvirket EU-beslutninger om Qatar og Marokko i bytte mot gaver og penger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De er alle siktet av belgiske myndigheter for å ha vært med i en kriminell organisasjon, hvitvasking og korrupsjon.

Navnet «Qatargate» kommer av mistanke om at Qatar og Marokko har bestukket EU-politikerne i bytte mot innflytelse i unionen.

Både Qatar og Marokko benekter enhver involvering i saken, og avviser at de har gjort noe galt.