Ruud videre i Australian Open: – Godt å være tilbake

Casper Ruud er videre i Australian Open. Foto: Dita Alangkara / AP / NTB
Casper Ruud er videre i Australian Open. Foto: Dita Alangkara / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tennisstjernen Casper Ruud slo tsjekkiske Thomas Machac 3-1 i sett og er klar for annen runde i Grand Slam-turneringen Australian Open.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ruud er seedet som nummer to i turneringen i Melbourne og tok seg videre etter en utfordrende kamp. Ruud vant kampen 6-3, 7-6 (8-6), 6-7 (5-7), 6-3 etter litt over tre timers spill. Klokken var rundt 01.00 lokal tid da Ruud satte matchballen.

– Jeg klarte meg til dag tre og vant, sa Ruud spøkefullt etter kampen.

Nå venter amerikaneren Jenson Brooksby i andre runde. Ruud vant den eneste kampen de to har spilt mot hverandre hittil.

Ruud har fjerde runde som beste resultat i Australian Open. I fjor måtte han trekke seg som følge av en ankelskade.

Innledningsvis i tirsdagens kamp kunne det se ut til at Ruud var noe nervøs, men etter å ha fått følelsen på sin motstander kunne Snarøya-gutten feste godt grep om det første settet.

I det andre settet endret tsjekkeren taktikk og presset verdenstreeren med sitt offensive spill og manet opp til kamp. Tsjekkeren måtte likevel til slutt se settet tapt etter tiebreak som endte i norsk favør.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I det tredje settet var tsjekkeren langt fra beseiret og utfordret nok en gang og tvang fram nok et tiebreak. Denne gangen endte tiebreaket i tsjekkisk favør og tvang kampen inn i et fjerde sett.

Ruud vant det fjerde settet etter å ha brutt tsjekkeren to ganger på tampen.

Frustrerende kamp

På tribunen var det en kombinasjon av australske og ivrige norske tilskuere som heiet Ruud fram.

– Jeg er glad og takknemlig for alle som kom og så kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ruud spilte ikke turneringen i fjor. Da var han tvunget å trekke seg som følge av en skade.

– Det er godt å være tilbake. Jeg kunne ikke spille her i fjor dessverre på grunn av en ankelskade, så jeg håper jeg kan gjøre en så bra turnering som mulig.

Det ble en seig første kamp i årets første Grand Slam. Tsjekkeren tvang kampen ut i to tiebreak og et fjerde sett før kampen var over etter tre timer og 15 minutter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg syntes Thomas spilte bra, veldig aggressivt. Det var frustrerende. Han fikk noen gode poeng i det tredje settet, men jeg klarte å komme inn i kampen igjen og vinne.

Måtte vente

Grunnet de to tidligere kampene mellom Matteo Berrettini og Andy Murray og Viktoriya Tomova mot Belinda Bencic, var Ruud tvunget til å vente. Kampen var i gang først rundt 22.00 i Melbourne.

Opprinnelig skulle Ruud spille kamp klokken 09.00 norsk tid, men etter at hjemmefavoritten Nick Kyrgios var tvunget til å trekke seg, ble kampen flyttet.

– Vi er veldig happy med nytt kamptidspunkt, fortalte pappa og trener Christian Ruud til Discovery tidligere denne uken.

Flere av dagens kamper ble også tvunget til å bli utsatt grunnet regn og høy varme. Gradestokken kunne vise nærmere 40 grader 14.30 lokal tid. Ut mot kvelden hadde gradene falt til vennligere 28 grader.

Kan bli verdensener

Dersom Casper Ruud klarer å ta seg til finalen under årets første Grand Slam kan 24-åringen bli verdensener.

I en eventuell fjerderunde kan tidligere verdensener Andy Murray vente. Murray vant tidligere i dag mot Matteo Berrettini som var seedet som nummer 13 i turneringen.