Jenssen vant fellesstarten i skandinavisk cup

Jan Thomas Jenssen viste styrke i klassiskrennet i skandinavisk cup. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Jan Thomas Jenssen viste styrke i klassiskrennet i skandinavisk cup. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jan Thomas Jenssen var sterkest i et solid felt i skandinavisk cup og vant fellesstarten i klassisk stil i Falun. Nå ber han om en sjanse i verdenscupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trønderen fikk et perfekt løpsopplegg i de svenske løypene og hadde spart litt krefter til slutten av det 30 kilometer lange løpet. Jenssen rykket med noen hundre meter igjen til mål og parkerte resten av feltet.

– Jeg var sliten. Jeg kikket ned mellom beina mine for å se om noen var på bakskiene mine. Og så gikk jeg for det. Dette var deilig, sa han til Expressens reporter i Falun.

I mål var han 1,9 sekunder foran toer Jonas Vika, som hadde vært med på å prege løpet i front hele veien. Mikael Gunnulfsen kom inn to tidels sekund bak Vika og ble nummer tre.

Verdenscupmål

Vinneren Jenssen markerte seg nylig i mediene med kritikk av landslagsledelsen uttakspolitikk. Han ønsket seg flere sjanser i verdenscupen. Gunnulfsen er blant andre løpere som har vært inne på det samme.

– Dette betyr veldig mye. Jeg er jo en løper som står utenfor landslaget, og som har ufattelig lyst til å gå verdenscup. Vi utenfor landslaget må bevise at vi kan gå fort flere helger på rad, og det føler jeg at jeg har gjort, sier Jenssen etter Falun-seieren og legger til:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg håper jeg har sendt en veldig god søknad til norske skiledere.

– Ikke forbanna

Søndag var det mange rekruttløpere som viste at både form og nivå er inne. Jenssen var del av et felt på tolv mann som gikk samlet i front de siste ti kilometerne. Det ble sjudobbelt norsk på toppen, mens svensken Jens Burman ble nummer åtte.

Sammenlagtlederen i skandinavisk cup, Harald Østberg Amundsen, ble nummer sju.

– Jeg håper sjansen er stor (for å få sjansen i verdenscupen). Jeg får ikke gjort annet enn å gå fort i NM neste helg. Det er hardt å være norsk i skisport, sa Jenssen om det trange nåløyet.

– Jeg er ikke forbanna. Jeg ser hvor mange gode skiløpere det er i Norge. Det er veldig tett.

Erik Valnes, som vant lørdagens sprint i Falun, falt av omtrent etter 20 kilometer på fellesstarten og ble til slutt nummer 21.