Nye regler i Australian Open: Ruud kan spille med corona

Casper Ruud og resten av tennisstjernene forbereder seg til Australian Open neste uke.
Casper Ruud og resten av tennisstjernene forbereder seg til Australian Open neste uke.  Foto: Kamran Jebreili / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Casper Ruud og resten av tenniseliten trenger ikke å rapportere positive coronatester. Det står i sterk kontrast til fjorårets kaos med Novak Djokovic.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Turneringssjefen Craig Tiley uttalte seg mandag om årets regler.

– Vi har gjort det klart for spillerne våre, og også våre 12.000 ansatte. Vi har bedt … hvis noen føler seg uvel, bli hjemme, sa Tiley ifølge Nine News.

Fjorårets testregime er borte, og coronasmitte kan derfor dukke opp.

– Det er et normalisert miljø for oss. Ikke ulikt cricket vil det potensielt være spillere som vil konkurrere med corona, sa Tiley.

I fjor ble tidligere verdensener Novak Djokovic deportert fra landet fordi han kom uten vaksineringspapirer. Australske grensemyndigheter sa at han ikke oppfylte kravene for å bli unntatt fra strenge vaksinasjonsregler. Visumet hans ble kansellert, og serberen ble kastet ut av landet.

Siden den gang har Australia opphevet reglene, og myndighetene fjernet innreiseforbudet på tre år som Djokovic normalt ville fått.

Søndag vant Djokovic ATP250-turneringen i Adelaide. Han er på jakt etter sin 10. Australian Open-tittel og utligne Rafael Nadals rekord med 22 Grand Slam-triumfer.

Casper Ruud forbereder seg til turneringen i Melbourne med å spille en ATP250-turnering på New Zealand. Australian Open begynner neste uke.