Heidi Weng: – Jeg har aldri vært mer usikker

Heidi Weng i målområdet etter den siste etappen opp alpinbakken Alpe Cermis i Val di Fiemme søndag.
Heidi Weng i målområdet etter den siste etappen opp alpinbakken Alpe Cermis i Val di Fiemme søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Helt til det siste var Heidi Weng (31) i tvil på om hun skulle fullføre årets Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterpå var veteranen glad for at hun gjorde det. Hun endte opp med 2.-plass opp slalåmbakken i Alpe Cermis og avsluttet touren med en 6.-plass i sammendraget.

Weng har ikke vært mentalt helt på plass den siste tiden. Hun har fått en litt trang og ujevn start på sesongen etter utfordringer med både hjernerystelse og mangel på nok trening i sesongoppkjøringen.

– Jeg har aldri vært mer usikker på hva jeg skulle gjøre. Jeg har vært redd for å bli like sliten som jeg var på Lillehammer. Da tok det litt på. Jeg har hatt noen helsemessige utfordringer, og det har gjort meg usikker.

31-åringen gleder seg til å hvile kroppen i de kommende dagene. Det neste vi ser av Weng blir høyst trolig under NM på Gjøvik senere i januar.

– Planen er å komme seg hjem for å slappe av og finne overskudd. Prøve å ikke tenke så mye. Akkurat nå skal jeg bare hente meg inn igjen, og det skal bli deilig. Jeg vil gjerne ha med meg flest mulig skirenn, men jeg må også få trent litt. Jeg måtte starte litt på nytt etter Beitostølen, sa Weng.