Klæbo vant Tour de Ski: – Har vært bortimot perfekt

Johannes Høsflot Klæbo tok en sikker sammenlagtseier i Tour de Ski søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB
Johannes Høsflot Klæbo tok en sikker sammenlagtseier i Tour de Ski søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johannes Høsflot Klæbo hadde ingen problemer med å forsvare sammenlagtledelsen og avgjøre Tour de Ski. Simen Hegstad Krüger vant etappen opp monsterbakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klæbo hadde ett minutt og to sekunder til gode på svenske Calle Halfvarsson foran den siste og avgjørende kraftprøven opp slalåmbakken Alpe Cermis. Det forspranget var han aldri i nærheten av å gi fra seg.

– Dette er stort. Denne bakken er seig, og nå har vi kriget i sju dager, så det er godt å være ferdig, sa Klæbo til Viaplay.

– Tour de Ski har vært bortimot så perfekt som den kunne bli. Jeg er supergodt fornøyd også med dagen i dag, fortsatte han.

Klæbo hadde vunnet samtlige seks etapper i årets Tour de Ski foran søndagens avslutning. Verdenscuplederen drømte om å gjøre rent bord, men det skulle vise seg å bli altfor vanskelig.

Klæbo hang med teten inn i slalåmbakken, men falt der tilbake. Trønderen sørget samtidig for å ha sammenlagttoer Halfvarsson trygt bak seg.

Krüger imponerte

I kampen om etappeseieren tok Sjur Røthe, Hans-Christer Holund og Simen Hegstad Krüger kommandoen i Alpe Cermis. Didrik Tønseth hang også på innledningsvis.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter hvert rykket Krüger og Holund fra lagkameratene, og deretter takket Krüger også lagkameraten for følget. Til slutt ble seieren svært enkel for Lyn-løperen.

– Jeg synes bakken var brattere i år, jeg. Jeg holdt på å bli spist opp av Holund på slutten, for da var det ikke mye saft igjen. Heldigvis holdt det. Jeg synes jeg får maks ut av dagen. Det var for langt opp til Johannes, sa Krüger til Viaplay.

Med etappeseieren endte Krüger på annenplass i Tour de Ski. Holund tok tredjeplassen foran Federico Pellegrino. Pål Golberg ble nummer fem, mens Sjur Røthe endte på sjuendeplass.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fikk maks

Holund ble nummer to på den siste etappen, mens franske Jules Lapierre tok tredjeplassen foran Sjur Røthe. Klæbo ble nummer seks.

– Jeg hadde et lite håp om at jeg skulle bli topp tre på etappen, men topp tre i touren hadde jeg ikke trodd, sa Holund.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han røpet at det var svært nær at han droppet å gå Tour de Ski denne sesongen. Avgjørelsen om å gå angrer han ikke.

– Dette er noe jeg har drømt om i mange år. Jeg trodde kanskje tiden var forbi at jeg skulle bli topp tre i Tour de Ski. Det er stort. Det er noe av det største man kan oppleve som skiløper. Jeg manglet en pallplass her, sa 34-åringen.

Didrik Tønseth ble nummer ni etter å ha tatt 13.-plassen på den siste etappen opp monsterbakken.