Kilde fikk det tøft i Bormio – Odermatt klart best

Aleksander Aamodt Kilde var et stykke bak de beste i super-G-rennet i italienske Bormio torsdag. Foto: Marco Trovati / AP / NTB
Aleksander Aamodt Kilde var et stykke bak de beste i super-G-rennet i italienske Bormio torsdag. Foto: Marco Trovati / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aleksander Aamodt Kilde greide ikke kopiere palløpet onsdag og endte på 8.-plass i super-G-rennet i italienske Bormio torsdag. Marco Odermatt vant klart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde bommet mye i løpet og var 2,15 sekunder bak sveitsiske Odermatt i mål.

– Man merker fra første port at det ikke stemmer helt. Da er det vanskelig å følge planen. Det er vanskelig å finne rett setup når det er så hardt som i dag. Det er en jobb å gjøre på is og i super-G, sa Kilde til Viaplay.

Odermatt herjet med resten av eliten da han suste ned til en klar seier. Han gjorde nærmest ingen feil og leverte en kjempetid på 1.29,27.

– Det var kanskje mitt beste super-G-løp noensinne. Jeg hadde en god følelse med snøen. Det var en veldig vanskelig løype, men den passet meg veldig bra, sa Odermatt.

Med seieren tok han også mange verdenscuppoeng på Kilde.

– Det er mange løp igjen, konstaterte Odermatt.

Østerrikeren Vincent Kriechmayr var nærmest, 64 hundredeler bak, mens Odermatts lagkamerat Loïc Meillard kjørte ned til sin første pallplass i super-G.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde ble nummer tre i utforrennet i Bormio onsdag. Han vant super-G-konkurransen i Bormio i fjor, men etter å ha vist god fart på toppen, tapte Kilde masse i siste parti og var langt bak.

Kilde står med én super-G-seier denne sesongen. Den kom i amerikanske Beaver Creek tidlig i desember. Nordmannen har totalt fire seirer denne sesongen, der de tre andre har kommet i utfor.

Adrian Smiseth Sejersted kjørte allerede fra startnummer tre. Han hadde tidlig god fart, men mot slutten tapte han mye. Bærumsgutten endte som nummer elleve.

Markus Nordgaard Fossland endte på 32.-plass, 4,05 bak Odermatt.