Johaug, Hansen, Ingebrigtsen og Thingnes Bø nominert til årets idrettsutøver i verden

Therese Johaug er nominert til årets kvinnelige idrettsutøver i verden. Foto: Hanna Johre / NTB
Therese Johaug er nominert til årets kvinnelige idrettsutøver i verden. Foto: Hanna Johre / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det internasjonale sportsjournalistforbundet (AIPS) har listet opp de dem mener var de beste idrettsutøverne i 2022. Blant dem finner vi fire nordmenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter AIPS på sitt nettsted.

Langrennsløper Therese Johaug og kombinertkusinen Gyda Westvold Hansen er nominert til årets beste kvinnelige idrettsutøver, mens verdensmester Jakob Ingebrigtsen og skiskytterkonge Johannes Thingnes Bø er plukket ut i herreklassen.

De norske idrettsutøverne har dominert på hver sin arena, hvor de alle har vunnet store trofeer i 2022.

Johaug sikret tre OL-gull i Beijing, mens Hansen var fullstendig overlegen i verdenscupen og vant sammenlagtcupen med god margin.

Ingebrigtsen vant VM-gull og bronse i Eugene, i tillegg til to EM-gull i München. Thingnes Bø ble skiskytterkonge i Beijing med fire OL-gull.

Nordmennene får likevel tøff konkurranse om å bli kåret til best i verden, uansett idrett. De måles opp mot stjerner som Lionel Messi, Rafael Nadal, Simone Biles, Mikaela Shiffrin og en rekke andre stjerneutøvere.

Det er kun AIPS-medlemmer som kan stemme på hvem som skal vinne de forskjellige prisene. Det skal også kåres årets beste lag og årets beste pressefasiliteter.