Kilde tok sin første utfor-pall i Bormio: – En røff runde

Aleksander Aamodt Kilde var ikke helt fornøyd da han kom i mål 0,68 bak Vincent Kriechmayr. Foto: Alessandro Trovati / AP Photo / NTB.
Aleksander Aamodt Kilde var ikke helt fornøyd da han kom i mål 0,68 bak Vincent Kriechmayr. Foto: Alessandro Trovati / AP Photo / NTB. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alpinstjernen Aleksander Aamodt Kilde sikret sin første pallplassering i utfor i Bormio. Nordmannen endte som nummer tre i verdenscuprennet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

30-åringen kjørte fra startnummer elleve inn til 3.-plass, 0,68 sekunder bak vinner Vincent Kriechmayr. Canadiske James Crawford endte som nummer to.

– Jeg prøvde å pushe på hver eneste meter. Jeg var ganske sliten i beina mot slutten, men jeg prøvde å fortsette å gi gass. Det var et fantastisk løp, sa Kriechmayr til Viaplay.

Kilde var greit fornøyd med eget løp, og mente det var vell fortjent at østerrikeren stakk av med seieren.

– Det var en røff runde. Jeg prøvde så godt jeg kunne, men Vincent traff helt prikkfritt, tror jeg. Det var egentlig en veldig bra runde, men når en treffer så bra, er det fortjent, sa Kilde til Viaplay.

Første utfor-pall

Kildes 3.-plass er hans første pallplassering i utfor i Bormio. Han har også en seier og en 3.-plass i super-G og en 2.-plass i kombinasjon i traseen.

– Det føles egentlig ganske godt. Og så er det ganske deilig at det er ett år til jeg skal kjøre denne utforen neste gang, sa nordmannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lommedalsgutten står fra før med fire seire, en 2.-plass og en 5.-plass denne sesongen. Han har også kjørt ut i to storslalåmrenn.

Kildes største konkurrent, sveitsiske Marco Odermatt, klarte heller ikke å sette sammen en perfekt omgang. Verdenscuplederen endte på plassen bak Kilde, 1,46 bak Kriechmayr.

Stor feil ødela

Henrik Røa, som har slitt innledningsvis i sesongen, kjørte ned til 22.-plass fra startnummer 41. Det var Heming-gutten meget fornøyd med.

– Ja! Deilig, kunne man høre han rope i målområdet.

Røa har i etterkant blitt dyttet fem plasser ned.

Adrian Smiseth Sejersted fikk en god start på sitt løp og var i rute til å kjempe om en 4.-plass. Dessverre for bærumsgutten gjorde han en stor feil i mellompartiet og endte på 32.-plass.

Markus Nordgård Fossland fikk det heller ikke til å stemme helt og ble nummer 37, 4,92 bak Kriechmayr.