Zelenskyj med klar beskjed til IOC

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ønsker ikke at russiske og belarusiske utøvere skal slippe til under Paris-OL i 2024. Foto: Genya Savilov / AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ønsker ikke at russiske og belarusiske utøvere skal slippe til under Paris-OL i 2024. Foto: Genya Savilov / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er klar på at russiske idrettsutøvere ikke burde få slippe til igjen under Paris-OL i 2024.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zelenskyj sa til presidenten for Den internasjonale olympiske komité (IOC), Thomas Bach, at han var sterkt imot forslaget fra USAs olympiske og paralympiske komité om å la utøvere fra Russland og Belarus konkurrere ved lekene i Paris, forutsatt at de ikke deltar under deres lands farger eller flagg.

Amerikanske komitémedlemmer uttalte mandag at det var «enstemmig interesse» blant delegatene på et IOC-toppmøte om å komme opp med en løsning som vil tillate idrettsutøvere fra Russland og Belarus å returnere til lekene.

– Siden februar har 184 ukrainske idrettsutøvere dødd som et resultat av Russlands handlinger. Man kan ikke prøve å være nøytral når grunnlaget for et fredelig liv blir ødelagt og universelle menneskelige verdier blir ignorert, sa Zelenskyj ifølge AFP.

– Den eneste løsningen er fullstendige isolasjon av terrorstaten på den internasjonale scenen. Spesielt gjelder dette internasjonale sportsbegivenheter, fortsatte han.

Russiske og belarusiske idrettsutøvere har vært utestengt i de fleste internasjonale idrettsforbund siden invasjonen av Ukraina i februar.