IOC utsetter valget av vertsby for vinter-OL 2030

IOC-president Thomas Bach og hans styre har valgt å utsette delingen av vinter-OL i 2030. Foto: Denis Balibouse/Keystone via AP / NTB
IOC-president Thomas Bach og hans styre har valgt å utsette delingen av vinter-OL i 2030. Foto: Denis Balibouse/Keystone via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har bestemt seg for å utsette tildelingen av vinter-OL i 2030. Årsaken er klimaendringene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

IOC uttalte tirsdag at vertskommisjonen trenger mer tid for å vurdere situasjonen. Det vil derfor ikke bli valgt noen OL-vert for vinterlekene i 2030 under den planlagte IOC-kongressen i 2023.

I en pressemelding fra IOC het det at kommisjonens rapport til IOC-styret hadde ført til en bredere diskusjon rundt klimaendringer og bærekraftige vinteridretter og framtidige muligheter og utfordringer.

– Etter anbefalingen fra kommisjonen har IOC-styret bestemt å gi kommisjonen mere tid for å se nærmere på disse faktorene for å gi muligheten til å ta de best mulige avgjørelsene om framtidige tildelinger.

IOC-direktør Christophe Dubi ville ikke avvise muligheten for at vinterlekene kan rulleres mellom byer og regioner som kan vise til minusgrader over en tiårsperiode i februar, den vanligste perioden hvor OL blir arrangert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han opplyste at ingenting er blitt bestemt, men at det under diskusjonene også ble det luftet om muligheten for å tildele vinter-OL for både 2030 og 2034.

Ifølge IOC har tre interesserte byer fått beskjed om utsettelsen. Det skal være Salt Lake City, Sapporo og Vancouver. Alle byene har tidligere hatt vinter-OL.

Vinter-OL i 2026 skal gå i italienske Milano/Cortina d'Ampezzo.