Frida Karlsson vant fellesstarten på Lillehammer – Tiril Udnes Weng på pallen

Heidi Weng under 20 km fellesstart langrenn kvinner i verdenscupen på Lillehammer søndag. Foto: Heiko Junge / NTB
Heidi Weng under 20 km fellesstart langrenn kvinner i verdenscupen på Lillehammer søndag. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frida Karlsson gjorde grovjobben på vei mot seier i verdenscuprennet i langrenn. Tiril Udnes Weng fortsatte sin sterke sesonginnledning med andreplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble en dramatisk fellesstart-konkurranse over 20 kilometer i klassisk stil på Lillehammer. Sverige var best i spurten. Karlsson kjørte knallhardt omtrent hele veien.

– Det var en posisjonskrig, og man måtte holde kontroll på feltet. Jeg er litt trøtt i hjernen nå, sa Karlsson til TV 2.

Tross tetgåingen var hun den som holdt farten best på oppløpet. Verdenscupleder Udnes Weng gikk et smart løp og hadde krefter til å være med i teten inn på oppløpet. Det ga henne andreplass foran svenske Ebba Andersson.

– Det er vel ikke en slik fellesstart vi er vant med i kvinnelangrenn. Andreplassen var langt over hva jeg torde å håpe på. Men jeg har gode bein om dagen, sa Udnes Weng til TV 2.

– Selv om luken var ganske stor opp til de foran, hadde jeg god tro på at vi skulle ta dem inn igjen på siste runde. Frida hadde en god spurt. Så jeg måtte ta ryggen på henne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Udnes Weng har hatt en strålende start på sesongen.

– Jeg vet ikke helt hva jeg driver med om dagen. Men det skal bli godt med litt hvile, sa hun.

Sverige i tet

Karlsson og Andersson dro hardt i tet i store deler av konkurransen. Den svenske duoen gjorde flere forsøk for å skaffe seg en avgjørende luke.

– Dette er ingen god måte å løse en fellesstart på, sa TV 2s ekspert Petter Skinstad vel midtveis i løpet.

Karlsson, Andersson og Katharina Hennig fikk åtte-ni sekunders ledelse langt ute i konkurransen, men ble hentet inn i løpet av ganske kort tid.

Hennig ødela en stav et par kilometer fra mål, og det kan ha fratatt henne seieren. Før det hadde Karlsson rykket fra feltet ut på sisterunden.

Karlsson sa hun var glad at Andersson og Hennig kom opp til henne ikke langt fra mål.

– Jeg trengte litt hjelp akkurat da. På oppløpet hadde jeg ikke noen kontroll på noe bak meg. Jeg så bare framover mot mållinjen, sa Karlsson til TV 2.

Verdenscupen fortsetter på Beitostølen neste helg. Det venter klassisk sprint (fredag), 10 kilometer klassisk (lørdag) og en blandet stafett over 4 x 5 kilometer (søndag).