Sesongstarten ryker for Marte Olsbu Røiseland

Marte Olsbu Røiseland viser fram den store glasskulen for sammenlagtseieren i verdenscupen for forrige sesong. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Marte Olsbu Røiseland viser fram den store glasskulen for sammenlagtseieren i verdenscupen for forrige sesong. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Marte Olsbu Røiseland er ikke med når startskuddet for verdenscupen i skiskyting går neste uke i finske Kontiolahti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter skiskytteren overfor TV 2.

– Det tar lang tid, rett og slett. Lenger tid enn jeg kunne forestilt meg. Da går ting tregt, men sakte framover. Kroppen responderer ikke som jeg vil på hardtrening. Jeg trener egentlig kun rolig, og må ta tida til hjelp, sier Røiseland.

– Jeg hadde en plan om å øke sakte, men sikkert. Begynne rolig og så øke. Kroppen likte ikke det så godt, så nå er jeg tilbake på rolig trening, utdyper hun.

Røiseland har slitt gjennom hele oppkjøringen, hvor kroppen ikke har respondert som vanlig på trening. I tillegg ble hun slått ut av helvetesild, som satte hun ytterligere tilbake.

Dermed går verdenscupstarten uten Norges to mest profilerte utøvere. Fra før er også Tiril Eckhoff ut på ubestemt tid etter det hun har omtalt som en «utfordrende periode».

Verdenscupen i skiskyting starter i finske Kontiolahti neste uke.