Støre kritiserer Fifa-sjefen: – Ikke en god start på VM

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) synes lite om Fifa-president Gianni Infantinos utspill rett før fotball-VM i Qatar. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) synes lite om Fifa-president Gianni Infantinos utspill rett før fotball-VM i Qatar. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fifa-president Gianni Infantinos siste uttalelser har skapt sterke reaksjoner. De får også statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til å riste på hodet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På lørdagens pressekonferanse brukte Infantino en snau time på en monolog foran 400 journalister. Der anklaget han særlig de europeiske kritikerne av fotball-VM i Qatar for å være hyklerske og rasistiske.

Utspillene kom dagen før mesterskapet starter. Støre stusser over Infantinos ordvalg.

– Jeg tenker at dette ikke setter stemningen for en idrettsfest. Det viser hvor mye dette er satt på spissen, og hvor mye han føler han har å forsvare. Det å få en fotballpresident som inviterer til fest med å skjelle ut store deler av verden, det er ikke en god start på et idrettsarrangement, sier statsministeren til TV 2.

Han synes Fifa-sjefens oppførsel markerer kontrasten mellom Qatar-mesterskapet og tidligere VM-sluttspill. Støre kjenner ikke på den samme gleden og interessen for årets utgave.

– Jeg vil ikke utelukke at jeg kommer til å se en eller annen kamp, men jeg har liksom ikke satt meg inn i kampoppsettet. Det er et litt annet engasjement, forteller han.