Sterk avslutning førte Hovland til 10.-plass i Mexico

Viktor Hovland i Japan i midten av oktober. Foto: Tomohiro Ohsumi / AP / NTB.
Viktor Hovland i Japan i midten av oktober. Foto: Tomohiro Ohsumi / AP / NTB. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en lei dobbeltbogey på det tredje hullet kom det fem birdier som gjorde at Viktor Hovland gikk sisterunden i PGA-turneringen i Mexico tre slag under par.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt endte han opp med 16 slag under par etter fire dagers spill. Det ga delt 10.-plass i turneringen han håpet å vinne for tredje år på rad.

.Han endte sju slag bak den amerikanske vinneren Russell Henley, som etter serien 63-63-65 de tre første dagene nøyde seg med en 70-runde søndag. Han seiret fire slag foran landsmannen Brian Harman.

Hovland avsluttet med en 68-runde og delte 10.-plassen med fire andre spillere.

Nordmannen klatret fra 14.- til 7.-plass med lørdagens runde i Mexico. Da lå han totalt 13 slag under par og var ni slag bak Henley.

Etter to hull på par fikk nordmannen trøbbel på det tredje hullet søndag. Da måtte 25-åringen tåle en dobbeltbogey. Det tok ikke lang tid før han rettet opp noe av inntrykket siden han klarte birdie både på hull fire og fem. Hull seks, sju, åtte og ni endte alle på par for ham, før det kom en ny birdie på det tiende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Deretter kom det tre nye hull på par før det igjen var duket for en lang birdieputt på det 14. hullet. Også hull nummer 17 endte med birdie, og han avsluttet dagen med par på det siste hullet.

Nordmannen har vunnet denne turneringen de to siste årene. To av hans tre seirer på PGA-touren har kommet nettopp på Mayakoba-banen i Mexico.