Østigård-scoring annullert da Napoli tapte på Anfield

Leo Østigård jubler sammen med Victor Osimhen etter å ha scoret det han trodde var Napolis ledermål mot Liverpool, men målet ble annullert for offside etter flere minutters VAR-gjennomgang. Foto: Jon Super, AP / NTB Foto: NTB

Leo Østigård trodde han hadde gitt Napoli ledelsen på Anfield, men VAR stoppet jubelen. Laget er gruppevinner i mesterligaen tross 0-2-tapet.

Det så ut til å ende målløst, men fem minutter før full tid vant Darwin Nuñez i lufta på et hjørnespark fra Kostas Tsimikas. Keeper Alex Meret reddet på streken, men Mohamed Salah satte inn returen fra kloss hold.

På overtid ble det 2-0 ved Darwin Nuñez på et nytt hjørnespark. Først ble målet annullert for offside, men etter VAR-gjennomgang ble det godkjent.

Østigård stupheadet et frispark fra Kvicha Kvaratskhelia i mål i det 53. minutt og jublet for 1-0-ledelse, men målet ble etter flere minutters VAR-sjekk annullert for en hårfin offside.

Den norske landslagsstopperen har slitt med spilletid etter overgangen til Napoli, men han startet i mesterligaen for annen gang på rad, og han viste igjen sin hodestyrke på dødball. Forrige uke fastsatte han resultatet til 3-0 over Rangers med et hardt hodestøt. Tirsdag brukte han hodet igjen, men det hjalp ikke at han styrte ballen forbi Alisson. Skulderen hans var noen centimeter innenfor siste forsvarer da frisparket ble slått.

Begge lag var klare for åttedelsfinale før tirsdagens kamp, og Liverpool trodde neppe selv på firemålsseieren som skulle til for å bli gruppevinner, men kampen bar preg av at det var mye prestisje i spill.

Napoli ville gjerne gå gjennom gruppespillet uten poengtap, mens Liverpool ville hevne 1-4-ydmykelsen i Napoli tidligere i høst. Da ble Jürgen Klopps menn utspilt etter alle kunstens regler. Hjemmeseieren ga Liverpool oppreisning.

I samme gruppe vant Ajax 3-1 borte mot Rangers og trygget tredjeplassen som gir spill i europaligaen.