Riise reagerer på oppsett i toppseriekvalifiseringen: – Katastrofe

John Arne Riise er ikke fornøyd med at Avaldsnes fikk hjemmekamp i toppseriekvalifiseringen 19. november. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
John Arne Riise er ikke fornøyd med at Avaldsnes fikk hjemmekamp i toppseriekvalifiseringen 19. november. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

John Arne Riise er ikke fornøyd med at hans Avaldsnes får hjemmekamp mot Øvrevoll/Hosle 19. november i kvalifiseringen om spill i Toppserien neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Øvrevoll/Hosle åpner med hjemmekamp, som spilles kommende helg. På grunn av landslagssamling og manglende flombelysning skal returkampen spilles først 19. november. Det får Avaldsnes-trener Riise til å reagere. Ifølge den tidligere fotballstjernen er det usikkert om Avaldsnes får bruke sin egen bane i kampen, og han langer ut mot Norges Fotballforbund (NFF).

«Bare å gratulere NFF med amatørmessig håndtering av kvalikkampen. To uker mellom første og andre kamp. Stor sannsynlighet for at vi ikke får bruke vår gressmatte så sent på året. Vi mister da vår fordel» , skriver treneren på Instagram.

Ifølge VG ønsket NFF opprinnelig at den første kampen skulle bli spilt midt i denne uka – og den siste og avgjørende kampen allerede førstkommende helg.

Ikke skolefri

Tidligere mandag forklarte arrangementskonsulent Knut Bjørn Nordheim i NFF hvorfor det ikke lot seg gjøre, og han la til at det ikke er ideelt at det er to uker mellom kampene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ingen av lagene har godkjent flomlys, så vi kan ikke kjøre kampene i ukedager. I tillegg har Avaldsnes tre spillere som er uttatt på ulike landslag som skal spille i perioden etter førstkommende helg, sa han til VG.

Riise mener at kampen burde kunne bli spilt på dagtid. Ifølge treneren kolliderer det med Øvrevoll-spillere som ikke får fri fra skolen.

«Skolen vil heller ikke frigjøre garderober til kamp hvis den spilles på dagtid. Da spør jeg – er det bredde eller toppfotball vi driver med?» skriver Riise.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Kalles dette toppfotball? Er dette å vise hva vi jobber mot innen kvinnefotballen i NFF? Dette er katastrofe!» tordner han.

Enig med Riise

Daglig leder i Øvrevoll/Hosle, Sverre Nordby, støtter Riises argumentasjon.

– Det er sånn det er. Det er amatørmessig, men vi er amatører. Det er det som er fakta. Det er helt riktig det han sier. Vi har spillere som er studerer og spillere som jobber, og det samme gjelder trenerteamet, sier han til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Likevel legger han til at kamper på dagtid ikke egner seg best når man skal øke interessen.

– Forslaget fra NFF var å spille onsdag eller torsdag på dagtid. For produktet kvinnefotball, som er i vekst, så er det ganske dårlig og ikke få fokus rundt de kampene som faktisk betyr noe. Vi jobber for å skape en interesse og for å få folk på kamp. Det får du ikke på en onsdag klokken 13, fortsetter Nordby.

Avaldsnes havnet i kvalifisering etter å ha blitt nummer seks i nedrykkssluttspillet i Toppserien. Det ved hjelp av en scoring på overtid. Øvrevoll/Hosle vant sluttspillet i 1. divisjon og har dermed sjanse til å spille seg opp en divisjon.