Hansen gir seg på landslaget: – ingen enkel avgjørelse

André Hansen gir seg på landslaget.
André Hansen gir seg på landslaget. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Landslagskeeper André Hansen (32) har spilt sin siste kamp for Norge. Han har informert landslagssjef Ståle Solbakken, opplyser han til Adresseavisen.

– Jeg har hatt fin dialog med Ståle og kunne ha vært med videre. Men avgjørelsen er tatt. Og den er definitiv, bekrefter Hansen overfor avisen.

– Det er ingen enkel avgjørelse. Å spille på landslaget er den ultimate drømmen. Men det som trumfer alt, er at datteren min straks blir seks år. Jeg har vært veldig mye på reisefot i alle hennes leveår, borte fra samboer og datter. De årene får jeg ikke igjen, sier Hansen.

Målvakten står oppført med elleve landskamper. I åtte av dem har han holdt nullen. Den siste og eneste kampen han spilte i 2022, var i 9-0-seieren mot Armenia i mars.

Debuten fikk han mot Zambia i januar 2013. I løpet av de ti sesongene har det vært mange kamper på benken for Rosenborg-spilleren.

Han erkjenner at spilletid har vært medregnet i prosessen. Hansen hadde også et opphold fra landslagsspill fra 2017 til 2019.

– Hadde jeg spilt alt av landskamper i 2022, og vært kanongod, så kunne det ha blitt tøffere å gi seg. Men vi hadde familieråd i januar, og planen var å ta ett år til. Så det var tanken uansett.