Maren Lundby tilbake i hoppbakken: – Jeg kjente litt på nervene igjen

Maren Lundby holder 4.-plass etter 1. omgang i NM i Midtstubakken lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB
Maren Lundby holder 4.-plass etter 1. omgang i NM i Midtstubakken lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maren Lundby er tilbake i hoppbakken og ligger på fjerdeplass etter første omgang av NM-rennet i Midtstubakken lørdag. Thea Minyan Bjørseth leder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lundby konkurrerte for første gang siden VM-gullet i februar 2021. Hun mistet hele forrige sesong som følge av at hun slet med vektutfordringer.

Lørdag landet totningen på 94,5 meter. Det gir 4,6 poeng opp til lederen Thea Minyan Bjørseth, som med 94 meter fikk 149,6 poeng. Lundby er 3,3 poeng foran Silje Opseth som landet på 95,5 meter.

– Dette var deilig. Jeg kjente litt på nervene igjen. Det var deilig å få dette gjort. Jeg føler jeg har hatt stigning gjennom dagen og gjør det beste hoppet i førsteomgangen her, sa Lundby til TV 2.

– Jeg kjenner at jeg er litt rusten i konkurranseforberedelser og tankene som kommer før man skal hoppe. Man må jobbe litt med seg selv, men det er fint å få trening i det foran verdenscupen neste helg, la hun til.

Anna Odine Strøm var lengst med sine 96,5 meter, og det holder til tredjeplass.

Eirin Maria Kvandal er også tilbake etter å ha fått hele forrige sesong ødelagt på grunn av en omfattende kneskade. Kvandal var best i prøveomgangen, men med bare 88,5 i førstehoppet holder hun sjuendeplassen.

Det er satt opp kongepokal i kvinnenes konkurranse.