Barcelona sier nei til VM-fotball på offentlige steder i Qatar-protest

VM-fotballen i Qatar vises ikke på offentlige steder i Barcelona. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB
VM-fotballen i Qatar vises ikke på offentlige steder i Barcelona. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene i Barcelona vil ikke vise Spanias kamper i fotball-VM på storskjerm på offentlige steder. Beslutningen er en protest mot regimet i Qatar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det spanske nyhetsbyrået EFE melder at Barcelonas borgermester Ada Colau fredag sa nei til en søknad om å få etablere et offentlig samlingssted der fotballfans kunne følge VM sammen.

Colau begrunner ifølge EFE avslaget med at myndighetene i den spanske storbyen ikke vil benytte «offentlige midler eller offentlige steder til å vise et fotball-VM som avholdes i et diktatur».

– Det er en tabbe å arrangere et globalt sportsarrangement, som skal fremme demokratiske verdier, fred og menneskerettigheter, i et diktatur, sier borgermesteren.

Colau ble ordfører i Barcelona, Spanias nest største by, i 2015.

Menneskerettighetsgrupper og andre har i lang tid kritisert valget av Qatar som vertskap for fotball-VM. Gulfstaten har fått omfattende kritikk for sin behandling av migrantarbeidere og forholdet til menneskerettigheter. Det er også rettet oppmerksomhet mot temaer som kvinners rettigheter og behandlingen av personer tilknyttet LHBTQ-miljøet.

Flere andre byer, blant dem Paris, har også sagt nei til storskjermvisning av VM-fotballen fra Qatar.