Molde tapte for Djurgården – må ha poeng i Gent for conferenceliga-avansement

Djurgården-spillerne jubel etter 3-2-scoringen til Haris Radetinac kvarteret før slutt i conferenceligakampen mot Molde torsdag.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Djurgården-spillerne jubel etter 3-2-scoringen til Haris Radetinac kvarteret før slutt i conferenceligakampen mot Molde torsdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Molde startet best hjemme mot Djurgården og ledet 2-0, men et effektivt gjestelag snudde til seier med tre mål og er dermed gruppevinner i conferenceligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uefa-statistikken viste 16-3 i avslutninger til Molde, så det var effektive gjester som fikk med seg 3-2-seier og alle poengene.

Gustav Wikheim kunne juble med sine lagkamerater for plass i åttedelsfinalen, mens de blåkledde fra Romsdal må ta poeng borte mot Gent i siste gruppekamp for å bli toer og ta seg til første utslagsrunde. De møtes i Belgia neste uke.

Djurgården ledet før torsdagens oppgjør gruppen med ti poeng etter fire kamper, mens Molde var toer med sju poeng. I motsatt oppgjør tidligere i høst røk Molde på et bittert 2-3-tap i Stockholm, men moldenserne kom til hjemmekampen i storform, med utrolige 14 strake seirer i Eliteserien.

For vennlige

Erling Moes menn var tydelig revansjelystne og gikk opp i en 2-0-ledelse etter 20 minutter takket være mål fra Ola Brynhildsen og Markus Kaasa.

Brynhildsen satte det første mellom beina på keeper etter å ha bllitt spilt gjennom av Kaasa, mens sistnevnte doblet ledelsen etter fint forarbeid av Mathias Fjørtoft Løvik og Emil Breivik på venstresiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Djurgården reduserte rett før pause ved Victor Edvardsen. Spissens skudd fra ti meter var svenskenes første avslutning i kampen.

– Det er irriterende når vi har såpass grep på dem. Vi var uvanlig vennlige med våre svenske venner, sa Erling Moe til TV 2.

Ståltro likevel

Etter jevnspilte første 20 minutter etter pause kunne de tilreisende svenskene strekke hendene i været da Joel Asoro nikket inn 2-2 etter 67 minutter. Ti minutter senere var snuoperasjonen et faktum da innbytter Haris Radetinac gjorde 3-2. Et rystet Molde klarte aldri å svare.

– Det er vanskelig å sette ord på. Vi slutter å gjøre det som fungerer og tør ikke å spille. Folk blir usikre, vil ikke ha ball, og vi får dumme brudd mot oss. Da blir det tøft, sa Brynhildsen til TV 2.

– Men vi drar til Belgia med ståltro på at vi går videre.

I den andre kampen i gruppen så jumbo Shamrock Rovers lenge ut til å ta en overraskende seier hjemme mot Gent etter en tidlig scoring Rory Gaffney. Gjestene hevet seg etter pause, og drøye kvarteret før full tid sørget Hong Hyeon-seok for 1-1 og poengdeling.

Jens Petter Hauge startet for Gent, men ble byttet ut etter en time.