Åpen for alle - alltid

Inter sendte Barcelona ut av mesterligaen – fleipet med av Magnus Carlsen

Henrikh Mkhitaryan åpnet scoringsballet da Inter slo Viktoria Plzen i mesterligaen onsdag kveld. Foto: Luca Bruno/ AP/ NTB.
Henrikh Mkhitaryan åpnet scoringsballet da Inter slo Viktoria Plzen i mesterligaen onsdag kveld. Foto: Luca Bruno/ AP/ NTB. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Inter gjorde jobben og vant oppskriftsmessig 4-0 hjemme mot Viktoria Plzen. Dermed ender Barcelonas mesterligareise i gruppespillet for andre sesong på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Katalanernes exit gikk ikke upåaktet hen hos Magnus Carlsen. Den norske sjakkstjernen, som i desember 2014 tok avspark på Santiago Bernabéu før favorittlaget Real Madrids hjemmekamp mot Celta, tvitret følgende i pausen:

– Godt at Inter-kampen ikke er jevn, så jeg kan fokusere på sjakk og Barcelona på europaligaen.

Katalanerne var avhengig av at Inter snublet og avga poeng hjemme mot Viktoria Plzen for å ha håp om avansement før den siste gruppespillsrunden.

Det var imidlertid lite hjelp å få fra det tsjekkiske laget, og to mål fra Edin Dzeko og ett hver fra Henrikh Mkhitaryan og Romelu Lukaku gjør at Barcelona ikke har annet enn æren å spille for når de tar imot Bayern München til storoppgjør senere onsdag.

Det er andre sesong på rad at den spanske storklubben må vinke farvel til mesterligaen allerede i gruppespillet. Forrige sesong var det portugisiske Benfica som sammen med Bayern München sendte Barcelona ut av mesterligaen. Den gang var det første gang på 21 år at katalanerne røk ut i gruppespillet i Europas gjeveste klubbturnering.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Énveiskjøring i Milano

Inter kom til flere store sjanser i løpet av den den første halvtimen, men en god Viktoria Plzen-keeper hindret nettsus i Milano. Etter 35 minutter kunne imidlertid italienerne juble da Mkhitaryan headet inn 1-0 etter et strøkent innlegg.

Få minutter før pause fikk bosniske Dzeko en enkel jobb med å legge på til 2-0, og Inter hadde dermed avansementet dypt nede i lommene da 45 minutter var unnagjort.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lukaku-scoring i comebacket

Over i den andre omgangen fortsatte hjemmelaget å produsere store målsjanser, og både Mkhitaryan og Lautaro Martínez fikk begge hver sin mulighet til å øke ledelsen i løpet av det første kvarteret etter pause.

Med 25 minutter igjen på klokken satte Dzeko kontrollert inn 3-0 etter pasning fra Martínez.

Mot slutten av kampen fikk hjemmesupporterne se Romelu Lukaku i aksjon igjen for første gang siden slutten av august. Belgieren fikk en god start på sitt comeback i Inter, men kraftspissen har lenge slitt med en skade som har holdt ham ute av spill i to måneder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med fire minutter igjen av ordinær tid hamret belgieren inn kampens fjerde og siste mål.

Reist seg etter en tøff mesterligaåpning

Inter startet mesterligahøsten med å tape 0-2 hjemme for Bayern München, før seirer mot Viktoria Plzen og Barcelona førte laget i en god posisjon halvveis i gruppespillet. Forrige runde hentet Inter med seg ett poeng hjem fra Katalonia, og alt var dermed lagt i hendene på Milano-klubben før den femte gruppespillsrunden.

Også forrige sesong tok Inter seg videre til sluttspillet i mesterligaen, men allerede i åttedelsfinalen ble det stopp i dobbeltmøtet med Liverpool. I 2020/2021-sesongen endte Inter sist i sin gruppe og røk ut. Sesongen før endte italienerne sist i sin mesterligagruppe.

I hjemlig serie har Inter variert i prestasjonene så langt denne sesongen. Fasit på elleve kamper er sju seire og fire tap, og ligamesteren fra 2020/2021-sesongen ligger på en 7.-plass på tabellen. Opp til serieleder Napoli er avstanden åtte poeng.