Haaland målløs mot gamleklubben: City gruppevinner etter 0-0 i Dortmund

Erling Braut Haaland i aksjon for Manchester City mot gamleklubben Borussia Dortmund. Her ble godt passet på av Mats Hummels før han ble tatt av banen. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Foto: NTB

Erling Braut Haaland ble pakket inn og var anonym i gjensynet med Borussia Dortmund i mesterligaen. Han ble tatt av i pausen i Manchester Citys 0-0-kamp.

Dermed ble jærbuen målløs for fjerde gang i City-trøye siden overgangen fra Dortmund i sommer. Han greide ikke å sette gamle lagkamerater på de store prøvene i en omgang som endte 0-0.

Stillingen varte også kampen ut. Dortmund var best de første 45 minuttene, mens City hevet seg og var nærmest seieren i 2. omgang. Resultatet gjorde gjestene til gruppevinner, og Dortmund slår følge til åttedelsfinale som toer.

Haaland ble godt passet på av et Dortmund-forvar med stopper Mats Hummels i spissen. Han står med 22 scoringer på 16 City-oppgjør, og fordelingen av dem er slik (mål/kamper): 17/11 i Premier League og 5/4 i Champions League.

Sparte profiler

Tidligere i høst ble Haaland matchvinner da lagenes møttes i Manchester. Der snudde City til 2-1-seier, og vinnermålet kom etter norsk akrobatikk sent i kampen.

Haaland noterte 86 mål på 89 kamper for Dortmund. Han tilbrakte 2,5 år i klubben før ferden tok ham til England. Tyskerne fikk vel 600 millioner kroner i overgangssum.

Manchester City var klar utslagsspillet før avspark tirsdag, og uavgjort i Tyskland ville sikre engelsk førsteplass. Det påvirket nok manager Pep Guardiolas valg om å sette nøkkelprofiler som Kevin De Bruyne og førstekeeper Ederson på benken.

Straffebom

Han ga Stefan Ortega debuten i City-buret. Tyskeren ble holdt aktiv av en god Dortmund-offensiv. Karim Adeyemi var farlig på høyrekanten og en plage for gjestene, mens 17-åringen Youssoufa Moukoko var en kjempebom unna å gjøre 1-0 før pause.

Riyad Mahrez så en svak straffe bli reddet etter en snau time. City-stjernen ble i forkant felt av Emre Can.

Resten av kampen handlet om å forsvare seg for Dortmund. Det lyktes de med og har ikke annet enn ære å spille om i siste gruppekamp mot FC København i Danmark neste uke. Danskene ender sist i puljen etter 0-3-smellen i Sevilla.

City tar imot Sevilla i avslutningen av gruppespillet. Spanjolene blir nummer tre og går videre til europaligaens innledende utslagsfase.