Red Bull og Aston Martin brøt budsjettaket i Formel 1

FIA bekrefter at Red Bull overskrev budsjettaket forrige sesong. Foto: Danial Hakim / AP Photo / NTB.
FIA bekrefter at Red Bull overskrev budsjettaket forrige sesong. Foto: Danial Hakim / AP Photo / NTB. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det internasjonale bilsportsforbundet (FIA) har konkludert med at Formel 1-lagene Red Bull og Aston Martin overskred budsjettaket i Formel 1 sist sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En rekke medier, blant dem BBC, omtaler utfallet av undersøkelsene som har pågått den siste tiden. Budsjettaket i Formel 1 er på 1,5 milliarder kroner.

Reglene tilsier at om man har overbrukt med mer enn fem prosent av budsjettaket, kan lagene trekkes poeng og i ytterste konsekvens bli kastet ut av VM. FIA skal ikke ha konkludert med hensyn til hvilken straff lagene skal ilegges.

Red Bull uttalte i forrige uke at de er villige til å gå rettens vei dersom Verstappen mister VM-tittelen fra i fjor som følge av situasjonen som nå er oppstått.

– Det ville vært en stor skandale. Om nødvendig vil vi ta rettslige skritt, sa Red Bull-topp Helmut Marko til tyske Bild.

Allerede før Grand Prix-løpet i Singapore nylig begynte spekulasjonene om det østerrikske Formel 1-laget hadde brutt reglene.

Det satte sinne i kok hos Red Bull-sjef Christian Horner:

– Det er helt uakseptabelt å komme med slike kommentarer som ble gitt i går, som er totalt ærekrenkende for laget, selskapet og til og med for Formel 1, sa Horner til Autosport.

Verstappen ble kåret til verdensmester for inneværende sesong etter seieren i Japans Grand Prix i helgen.