Celine Borge klar for LPGA-touren

Celine Borge (til v.) sammen med Madelene Stavnar etter at Stavnar i 2016 ble yngste norske spiller som har kvalifisert seg til europatouren. Nå er Borge klar for LPGA-touren. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
Celine Borge (til v.) sammen med Madelene Stavnar etter at Stavnar i 2016 ble yngste norske spiller som har kvalifisert seg til europatouren. Nå er Borge klar for LPGA-touren. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Golfproff Celine Borge avsluttet sesongen på LPGAs B-tour med 30.-plass i sesongavslutningen, og dermed er det klart at hun rykker opp til LPGA-touren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske 24-åringen fulgte opp turneringsseieren forrige helg med en plassering som ga henne 6.-plass på B-tourens sesongranking, og de ti beste får tourkort på LPGA-touren.

Der har ikke Norge hatt med en spiller siden Suzann Pettersen la opp i 2019.

– Celine har spilt bra gjennom hele sesongen, med seks topp-10-plasseringer og en seier. Det har vært imponerende nok, men at hun har spilt 62 slag under par på de ti siste turneringene er spesielt imponerende, skriver Team Norway Golf på Facebook, ifølge Norskgolf.no.

– Hardt arbeid over mange år har vært avgjørende for at Celine starter 2023-sesongen på golfens toppnivå. Forberedelsene til neste sesong har allerede begynt, og det harde arbeidet skal fortsette.

Borge ville ikke innkassere opprykket til LPGA-touren etter seieren i Alabama forrige uke, selv om bare usannsynlige teoretiske scenarioer kunne ødelegge. Nå er opprykket definitivt i boks.

Jaravee Boonchant fra Thailand vant B-tourmesterskapet.