Real Madrid avga sesongens første poeng – straffebom fra Benzema i skadecomebacket

Karim Benzema bommet på straffespark søndag. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB
Karim Benzema bommet på straffespark søndag. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karim Benzema kunne blitt matchvinner i skadecomebacket, men traff tverrliggeren fra straffemerket. Dermed måtte Real Madrid nøye seg med 1-1 mot Osasuna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uavgjortresultatet er Real Madrids første poengtap denne sesongen og innebærer at Barcelona overtar tabelltoppen i spansk fotball på bedre målforskjell.

Forventningene var store til veteranspissen Karim Benzemas retur fra skadetrøbbel, og franskmannen havnet så definitivt i søkelyset. Først var det imidlertid Vinicius junior som sendte hjemmelaget i ledelsen på det som lignet et innleggsforsøk. Ballen snek seg inn ved lengste hjørne.

Scoringen kom rett før pause.

Tidlig i annen omgang utlignet Kike for Osasuna på en vakker stuss etter et hardt innlegg. Ballen gikk i bue over Real-keeper Andrij Lunin.

Med ti minutter igjen å spille ble det for alvor dramatikk. Karim Benzema gikk i bakken i Osasunas straffefelt og ropte på straffe. Dommeren slo ut med armene og vinket først spillet videre, men ombestemte seg etter å ha sett episoden på video etter VAR-sjekk noen sekunder senere.

TV-bildene viste at Benzema fikk en dytt av Osasuna-forsvarer David Garcia, som ble sendt i garderoben med rødt kort. På det påfølgende straffesparket hamret Benzema ballen i tverrliggeren og over mål.

Real Madrid presset på for en matchavgjørende scoring mot slutten, men måtte nøye seg med det ene poenget.