Norge med redningsaksjon – 29-27 over Danmark etter elendig åpning

Tøffe tak i håndballandskampen mellom Norge (i rødt) og Danmark søndag. Foto: Mikkel Berg Pedersen / NTB
Tøffe tak i håndballandskampen mellom Norge (i rødt) og Danmark søndag. Foto: Mikkel Berg Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

De norske håndballjentene ble helt utspilt i starten, men snudde kampen og slo Danmark 29-27. Det var den 15. strake seieren over danskene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Danskenes siste triumf mot Norge kom 27. november i 2014.

– Det var artig. Men vi kom ordentlig bakpå. Og så ble det en del halvdårlige avslutninger i angrep også. Det så ikke så bra ut etter et kvarter, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

Norge lå under 0-4 etter fire minutter i søndagens kamp. Det gjorde at landslagssjef Thorir Hergeirsson tok en for ham rekordtidlig timeout før det var spilt fem minutter.

Danmarks keeper Sandra Toft ledet redningsduellen 5-0 mot Györ-venninne Silje Solberg og kampen 9-2 etter vel tolv minutter. Norge hadde trøbbel i begge ender av banen i starten, men mest i forsvar. Det norske spillet bedret seg mye inn mot pause. Danmark ledet 13-9 ved halvtid,

Det ble til 13-13 i starten av andreomgangen. Norge fortsatte med godt og aggressivt forsvarsspill. Det la grunnlaget for seieren. Henny Reistad var svært sentral i angrepet mot slutten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kontroll

Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk spilte ikke på grunn av skader. Fra tidligere var det klart at Kari Brattset-Dale, Sanna Solberg-Isaksen og Camilla Herrem (alle gravide) ikke kunne delta, heller ikke i EM.

Hergeirsson fikk flere svar i løpet av en snau uke i Danmark der laget hans også slo Sveits (39-22) og Nederland 27-19).

Islendingen ga unge og urutinerte spillere mye tillit. Han hadde før kampen bestemt seg for at han skulle benytte matchen til å teste ut samhandling med nye konstellasjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uttaket av EM-troppen offentliggjøres 11. oktober, og der ligger det an til å komme med flere mesterskapsdebutanter.

– Når noen mangler, så får andre muligheter til å ta en større rolle. Det gir noe på sikt. Holdningen og mentaliteten er veldig god å ta med seg. Dette danske laget er ordentlig godt og en klar medaljekandidat i EM, sa Hergeirsson.

Seiersjubel

De norske spillerne feiret seieren som det skulle ha vært et oppgjør i et mesterskap.

Siste uka i oktober spiller de norske håndballjentene mot Brasil, Danmark og Nederland i Stavanger. Det blir siste test før EM-åpningen uka etter.

Det norske forsvaret av EM-tittelen skjer i perioden 4.–20. november.