VG: Norges Skiforbund trekker seg fra FIS-møter på grunn av russisk deltakelse

Torbjørn Broks Pettersen reiser ikke til Sveits. Foto: Terje Pedersen / NTB
Torbjørn Broks Pettersen reiser ikke til Sveits. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges Skiforbund dropper å delta på møtevirksomhet i regi av Det internasjonale skiforbundet som følge av at russiske representanter skal delta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er VG som har fått bekreftet at Norge likevel ikke vil delta på flere planlagte møter i Sveits denne uken. Der skal de ulike langrennskomiteene i FIS diskutere aktuelle problemstillinger.

Til møtene er også representanter for Russland og Belarus invitert.

Torbjørn Broks Pettersen skulle deltatt fra Norge.

– Jeg var på vei til toget nå snart, men nå holder jeg meg hjemme. Den norske delegasjonen står over, har jeg nettopp fått beskjed om. Det er vanskelig å sitte i møte med russere nå, sier Broks Pettersen til VG.

I alt skulle i underkant av 30 norske deltakere ha deltatt i Sveits.

«Den nåværende FIS-policyen når det gjelder russisk og belarusisk deltakelse gjelder ikke representanter, men kun utøvere i konkurranser. Derfor er alle deltakere i FIS’ komiteer klarert til å delta i møtene», skriver medieavdelingen i Det internasjonale skiforbundet til VG.

FIS-styret har varslet at det 22. oktober skal ta en beslutning rundt russisk og belarusisk deltakelse i konkurranser kommende vinter.

Onsdag kom det rapporter i russiske medier om at Russlands skipresident Jelena Välbe skulle i møter med FIS-president Johan Eliasch.