Junior-gull til Tyskland i sykkel-VM – 13. plass til Jørgen Nordhagen

En snau måned etter at han vant årets Birkebeinerritt, syklet Jørgen Nordhagen fra Lillehammer Cykleklubb inn til 13. plass på fellesstarten i junior-VM for landeveissyklister. Foto: Geir Olsen / NTB Foto: NTB

Tyske Emil Herzog sikret gullet i fellesstarten for juniorer under sykkel-VM i Australia. Jørgen Nordhagen syklet inn til 13. plass.

Portugisiske Antonio Morgado skaffet seg en luke rett før rytterne tok fatt på den siste runden i VM-løypa, men ble kjørt inn av Herzog rundt 3 kilometer før mål. Da de kom til målstreken i Wollongong var det tyskeren som trakk det lengste strået og slo Morgado i en spurtduell.

Norske Nordhagen satt med i gruppen som jaget Morgado på den siste runden og som havnet omtrent minuttet bak lederduoen da Herzog hentet inn portugiseren.

Dermed ble det et spurtoppgjør om bronse, men det holdt ikke helt fram for Nordhagen, som altså endte på en 13. plass. Tre dager tidligere ble han nummer 9 på tempo.

Tidligere i rittet lå Nordhagen i en liten gruppe som jaget et brudd på fem ryttere. På den sjette runden – drøyt fire mil før mål – var utbryterne kjørt inn, men det dannet seg raskt en ny og større tetgruppe, før Morgado ristet av seg konkurrentene.

Rittet på 135,6 kilometer besto av åtte runder i en 17 kilometer lang sløyfe, med en bratt stigning opp til Mount Pleasant, umiddelbart fulgt av en omtrent like bratt utforkjøring omtrent midtveis i løypa. Med mange krappe svinger på asfalt som var våt og glatt av regnet som kom og gikk, var det en krevende dag på sykkelsetet for rytterne.

Britiske Joshua Tarling, som vant juniorenes tempokonkurranse måtte gi seg etter fire runder – halvveis i rittet – etter å ha gått i bakken på vei ned fra Mount Pleasant.