Carlsen til semifinale etter Aronian-kollaps

Magnus Carlsen avbildet under årets Norway Chess i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB
Magnus Carlsen avbildet under årets Norway Chess i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen utnyttet grove feil fra Levon Aronian i kvartfinalen i årets sjuende Champions Chess Tour-turnering. Et hardtslående comeback sendte ham videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmannen vant oppgjøret 3-1. Fredag spiller han semifinale i hurtigsjakk mot enten Rameshbabu Praggnanandhaa (India) eller Vincent Keymer (Tyskland).

Carlsen fikk en svært svak start på torsdagens duell. Dårlig tid preget spillet hans og bidro til et par stygge feil. Etter 30 trekk hadde Aronian ti minutter mer på klokka, og rett etter hadde den armenskfødte amerikaneren en vinnende stilling.

Likevel ga ikke Carlsen opp. Han var godt i gang med en redningsaksjon da en kjempetabbe gjorde innsatsen forgjeves. Partiet var over etter 53 trekk.

Med svarte brikker trengte Carlsen en opptur i parti to, og den skulle han få oppsiktsvekkende tidlig. Allerede etter tolv trekk gjorde Aronian en klar bom og sto til tap. Han ble satt i sjakk matt i det 49. trekket.

Carlsen så rivalens problemer vedvare også i det tredje partiet. Etter kun 13 trekk var det et norsk overtak som sto til seier. Spillet fortsatte en stund til, men det var ingen vei tilbake.

Nå trengte Carlsen kun en remis i det fjerde og siste partiet, men nøyde seg ikke med det. Han utmanøvrerte igjen sin motstander og innkasserte sin tredje strake seier.