Sondre Guttormsen tangerte norsk rekord med 5,86

Sondre Guttormsen i aksjon i Diamond League-finalen i stav. Foto: Jean-Christophe Bott, Keystone via AP / NTB
Sondre Guttormsen i aksjon i Diamond League-finalen i stav. Foto: Jean-Christophe Bott, Keystone via AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sondre Guttormsen tangerte norgesrekorden med 5,86 og ble nummer to i Diamond League-finalen i stav. Han ble kun slått av suverene Armand Duplantis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Guttormsen hadde riv på alle høydene han prøvde seg på i Zürich, men han lyktes da det gjaldt som mest. Han gikk over 5,42 i annet forsøk og 5,62 i tredje. Så rev han en gang på 5,72 og 5,81, men begge ganger gikk han over i neste forsøk.

5,86 greide han i tredje og siste forsøk, og dermed hadde han forbedret sin personlige rekord med fem centimeter. Det er tangering av Pål Haugen Lillefosses norske rekord.

– Jeg er utrolig fornøyd. Jeg har visst at noe har ligget på lur en stund, men var veldig usikker på om jeg kom til å få det ut. I dag stemte det både fysisk og psykisk i en veldig viktig konkurranse. Det er sykt kult, sa Guttormsen til NRK.

Han var den eneste som hoppet på 5,86. Christopher Nilsen fra USA og Renaud Lavillenie fra Frankrike sto i likhet med Duplantis over den høyden etter å ha greid 5,81.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I boks

– Siden de andre sto over så tenkte jeg at nå er jeg faktisk i teten. Jeg regnet med at Mondo (Duplantis) skulle hoppe høyere, men visste at jeg hadde en sjanse på 2.-plassen, sa Guttormsen.

Både Nilsen og Lavillenie rev tre ganger på 5,91, og dermed var den plasseringen i boks for nordmannen.

Duplantis var som ventet for god. Svensken hoppet bare tre ganger før han var vinner av finalen. Han gikk over 5,62, 5,81 og 5,91 i første forsøk.

Han fikk sitt første riv da han prøvde seg på 6,07, men han gikk over i neste forsøk. Så ga han seg.

Glad det er over

Guttormsen er ikke lei for at sesongen er over.

– Før konkurransen gledet jeg med til å hoppe, men også til å bli ferdig med sesongen. Jeg var avslappet under oppvarmingen og gikk ut for å ha det gøy. Dette ble en veldig bra slutt, sa han til NRK.

Han tangerte norgesrekorden til Lillefosse i siste mulighet.

– Det var greit at vi endte med å dele rekorden etter denne sesongen, så får vi kjempe vider neste år, sa han.