Brann vant grunnspillet i Toppserien – Stabæk siste lag med til sluttspillet

Brann vant grunnspillet i Toppserien søndag. Her fra en kamp tidligere i sesongen. Foto: Geir Olsen / NTB Foto: NTB

Brann tar med seg seks poeng inn i vinnersluttspillet i Toppserien tross 3-3 hjemme mot LSK. Stabæk blir også med topplagene etter 2-1 over Arna-Bjørnar.

Signe Holt Andersen sendte LSK i ledelsen med en markkryper ti minutter ut i annen omgang, før Guro Bergsvand felte målscoreren inne i 16-meteren noen minutter senere. Emilie Woldvik var sikker.

Men Brann ga seg ikke der. Først reduserte kaptein Tuva Hansen før Marit Bratberg Lund utlignet fra straffemerket drøyt ti minutter før slutt. Straffen ble forårsaket av LSK-keeper Thiril Erichsen, som taklet Svava Rós Gudmundsdóttir inne i 16-meteren.

Bjånesøy ble helten for Stabæk

På overtid så Maria Brochmann ut til å bli matchvinner for Brann, men i slutttsekundene utlignet Irene Dirdal.

LSK kunne med seier og poengtap for Stabæk ta seg til sluttspillet, men sistnevnte kjempet seg til en sen seier over Arna-Bjørnar på hjemmebane. Melissa Bjånesøy ble helten for Stabæk etter 86 minutter.

Sigrid Aas scoret for Arna-Bjørnar, mens Maiken Bjørndalen utlignet for bæringene. Så sikret Bjånesøy seieren og plass i sluttspillet.

Snudde raskt

Kolbotn lå lenge på den siste sluttspillsplassen med 3-1 over Vålerenga, men Bjånesøy spolerte festen.

Ylinn Tennebø sendte VIF i ledelsen, men scoringer fra Sarah Dyrehauge, Jenny Norem og Martine Fenger sikret seier for Kolbotn. Det holdt ikke til vinnersluttspill.

VIF på sin side kjempet om annenplass i grunnspillet, men tapet gjorde at de måtte nøye seg med å få to poeng inn i sluttspillet.

Rosenborg nummer to

Kolbotn kommer tross seieren over VIF inn i sluttspillet med null poeng. Vålerenga-tapet gjør at de havner på tredjeplass etter at Rosenborg tapte 1-2 mot Lyn. Emilie Nautnes sendte RBK i ledelsen før Anna Aahjem og Martine Fenger sikret Lyn-seier. Rosenborg får med seg fire poeng til sluttspillet, mens VIF får to.

Til nedrykkssluttspill må også Lyn, LSK Kvinner, Arna-Bjørnar, Avaldsnes og Røa. De to sistnevnte spilte 1-1 søndag.

Fra 1. divisjon kommer TIL 2020 og Åsane, som tok hver sin seier søndag. TIL 2020 knuste Medkila 6-0, mens Åsane vant 4-0 over AaFK Fortuna.