Lillestrøm slo tilbake etter Jerv-smellen – knuste Sandefjord 3-0

Vetle Dragsnes kunne juble etter å ha sendt Lillestrøm opp i 3-0-ledelse over Sandefjord. Foto: Christoffer Andersen / NTB
Vetle Dragsnes kunne juble etter å ha sendt Lillestrøm opp i 3-0-ledelse over Sandefjord. Foto: Christoffer Andersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lillestrøm var fullstendig overlegne i kaptein Gjermund Åsens comeback og vant 3-0 hjemme mot Sandefjord i Eliteserien søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var et revansjesugent Lillestrøm som tok imot Sandefjord etter at kanarifuglene tapte 0-1 borte mot Jerv i forrige uke.

– Dette smakte veldig godt. Det var deilig. Vi startet bra og fikk Sandefjord bakpå. Det er veldig viktig å slå tilbake nå. Vi har hatt mange kamper, men har ikke klart å omstille helt som vi trodde vi skulle gjøre, sa målscorer Vetle Dragsnes til Discovery.

Gjermund Åsen var endelig tilbake fra start for LSK for første gang siden slutten av juni grunnet karantene og småskader, og var nære å sende vertene i ledelsen allerede etter 20 minutter. Headingen på corner gikk i tverrliggeren.

Dragsnes-show

Åsen gjorde seg likevel tellende bare fem minutter senere da han snublet vertene i ledelsen. Vetle Dragsnes driblet seg først inn i Sandefjords 16-meter, men mistet ballen. Åsen fanget den opp igjen, dro seg forbi keeper og etter litt klabb og babb endte ballen i mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter hvilen fortsatte Dragsnes å utfordre Sandefjord-forsvaret inne i boksen og kom seg til skudd. Forsøket ble blokkert, men Dragsnes fikk tilbake ballen og spilte fint ut til Kaan Kairinen, som banket inn vertenes andre mål for kvelden.

Og Dragsnes kan mer enn bare å servere. Drøye 20 minutter ut i annen omgang fikk Åsen ballen på brystet og spilte den feilvendt videre til vingbacken, som endelig kom seg på scoringslisten etter å ha avfyrt en rakett på halv volley.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var godt å se den gå inn. Det var en deilig kamp. Fansen er fantastiske. De støtter oss, sa Dragsnes.

I gullkampen

Lillestrøm går dermed opp til 2.-plass på tabellen og er fem poeng bak serieleder Molde.

– Det var en solid gjennomført kamp, synes jeg. Vi glitrer ikke, men det er en tyngde over det. Vi kjenner litt igjen den soliditeten vår på hjemmebane. Vi er glad for å ta en trepoenger i dag, sier Lillestrøm-trener Geir Bakke til Discovery.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har lyst til å være med på kjøret så lenge som mulig, vi. Men vi tenker på prestasjon, og så får vi telle opp på slutten av sesongen, fortsatte Bakke om at de hadde passert Bodø/Glimt på tabellen.

Sandefjord sliter derimot i den nedre delen av tabellen og står med kun 21 poeng etter 19 serierunder. De står også med tre tap på deres siste fire kamper.

– 3-0 er kjedelig. Vi har mange nye folk i nye posisjoner, så det er litt utfordrende med strukturen. Det blir som det blir. Det er for lett å score på oss og i dag scorer vi ikke heller, så det er en dårlig kombinasjon, sa Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard til rettighetshaveren.