Åpen for alle - alltid

Tempokrise for Hauger – endte sist i Budapest

Dennis Hauger fra hovedløpet i Aserbajdsjan i juni. Foto: Grand Prix Photo / NTB
Dennis Hauger fra hovedløpet i Aserbajdsjan i juni. Foto: Grand Prix Photo / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dennis Hauger strevde nok en gang med farten og ramlet ned til jumboplassen i søndagens hovedløp i Formel 2 i Ungarn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aurskog-gutten ble nummer 19 og falt elleve hakk på resultatlistene etter å ha kjørt ut fra åttende beste startposisjon. Han er uten poeng i hele sju av sine åtte siste F2-løp.

Tempoproblemer har i år vært en gjenganger for Hauger og Prema-laget. Søndag skjedde det igjen. 19-åringen hadde banens svakeste rundetider rett før han var i depotet for å bytte helt nedslitte dekk.

Han måtte inn en gang til på tampen av løpet og havnet klart sist av førerne som fullførte. Også stallkamerat Jehan Daruvala slet på elendige dekk på ungarsk asfalt.

– Han er sjanseløs, sa Viaplay-kommentator Henning Isdal om Hauger underveis.

Løpet ble vunnet av franske Théo Pourchaire foran Enzo Fittipaldi fra Brasil, mens fredagens kvalifiseringsvinner Ayumu Iwasa (Japan) ble treer.

Tunge uker

Lørdag hadde Hauger tredje beste startspor i sprintløpet, men kjørte av banen allerede etter noen hundre meter. Han mistet veigrepet etter en kollisjon og måtte bryte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hauger har de siste ukene hatt mye motgang og vært involvert i flere uhell. Siden seieren i hovedløpet i Aserbajdsjan i juni har dette vært hans resultatrekke: 13-15-utkjøring-15-9-4-18-12-16-8-utkjøring-19.

Søndag fikk unggutten en fin åpning. Han hadde tydelig lært av egne feil fra dagen før og unngikk å komme for trangt inn i første sving. Men der stoppet det positive for Hauger.

Kritikk

Hovedløpet bar preg av uvanlig svake tider. Det fikk Viaplays eksperter til å reagere skarpt og kritisere Formel 2 for å bestå av «dekkspareløp».

– Handler dette om å kjøre fort med bil, eller å spare dekk? spurte Isdal.

Det gjenstår fire VM-runder i årets Formel 2-sesong. Neste forsøk for Hauger skjer på Spa-banen i Belgia om en snau måned.

Nordmannen ligger på 12.-plass i sammendraget med 67 poeng. På topp er brasilianeren Felipe Drugovich (180).